Huskeliste før rejse til Australien

Australien er en rejsedestination fuld af oplevelser. Australien har det hele at byde på, heriblandt hvide strande, spændende naturliv, vandsport og storbyen Sydney. Som i mange andre lande er der dog regler for turister når de skal ind i landet. Det er derfor en god idé at undersøge, hvad du som turist skal være opmærksom på inden rejsen. Herunder kan du læse et uddrag af, hvad du som turist skal være opmærksom på når du vil opleve den enestående ø Australien.

Har du pas og visum på plads?

Når du vil rejse til Australien skal du have visum. Dette visum skal søges og modtages inden rejsen. Der findes flere forskellige visaer i Australien. Det mest almindelige for turister et eVisitor visa, som giver dig lov til at besøge landet i op til 3 måneder. Du skal være dansk statsborger, med et dansk pas og i besiddelse af en ren straffeattest.

Et visa sikrer dig ikke adgang, hvilket vil sige, at du på trods af at have visa, kan blive afvist i tolden. Dette sker dog sjældent, hvis du har dine papirer i orden.

Du kan ligeledes nedsætte risikoen for at blive nægtet adgang ved at sikre dig, du ikke har nogle ulovlige madvarer eller andet organisk med i kufferten. De har derfor skarpe regler for hvad der må tages med ind i landet, for at sikre at fremmed elementer ikke påvirker den nuværende balance på øen.

Husdyr med på turen

Ønsker du også, at din hund eller kat skal med på eventyr, er det vigtigt at du i god tid, undersøger import reglerne for dit husdyr. Importreglerne for en normal huskat eller hund indenbærer for det meste et program, som starter et par måneder før rejsen. Her skal dyret til dyrlægen og du skal søge om importtilladelse. På Australiens ambassade er der en automatisk funktion, hvor du kan gå ind og få planlagt importprocessen for dit husdyr. Det er vigtigt at følge denne plan fuldt ud, da Australien som sagt er en ø. De er derfor meget strikse med hvad der kommer ind i landet af dyr.

Der gøres dog opmærksom på, at der er andre regler for førerhunde. Disse regler kan ligeledes findes på hjemmesiden for den australske ambassade.

Medicin

Tager du regelmæssigt receptpligtig medicin og har brug for at tage medicinen med på ferie, er det vigtigt at få en recept på engelsk og udelukkende medbringe medicin til 3 måneder. For yderligere information, kan du tjekke den australske ambassade.

Når du tager til Australien er der ifølge ambassaden ikke nogle vacciner, som er påkrævet. Har du børn som skal være i kontakt med andre børn f.eks. i daginstitution, er det påkrævet, at de har fået samtlige af de børnevacciner der står til rådighed i Danmark.

Kør selv ferie

Vælger du selv at køre på din rejse til Australien, er det vigtigt at du får ansøgt om et internationalt kørekort. Det danske kørekort ikke er nok i Australien.

Post Author: Rita