Flag på stribe som symbol for sprogrejsens mulige destinationer

Lærerig sprogrejse

Der er mange der associerer sprogrejse med folkeskoleelever og teenagere, men en sprogrejse egner sig faktisk til alle aldersklasser. Hos eurostudy.dk tilbydes sprogrejser for voksne, ligesom at der er en speciel kategori, der hedder 50+ sprogrejser, så hvis man gerne vil forbedre et af sine fremmedsprog, kan man gøre på en sprogrejse med jævnaldrende, også selvom man er kommet lidt op i alderen.

En sprogrejse er mere end bare undervisning

Sprogrejser er lærerigeDer eksisterer flere fordomme om sprogrejser og en af de største fordomme er, at sprogrejser er kedelige, og at det ikke kan betale sig at bruge penge på at rejse ud og modtage undervisning i et lokale, der ikke er anderledes end lokalerne herhjemme. Men sprogrejser er så meget mere end det, for prog-rammet er også spækket med kulturelle og sociale aktiviteter. Erfaringen viser da også at det er meget få mennesker, som er utilfredse efter rejsen, mens langt de fleste placerer sprogrejsen meget højt på listen over de bedste ferier.

Der er selvfølgelig forskel på aktiviteterne alt efter hvilken sprogrejse man vælger og hvilken aldersklasse man befinder sig i. En tommelfingerregel er, at jo længere op i aldersklasserne man kommer, jo mere kulturelt indhold er der i rejserne.

Destinationer i det meste af Europa og udvalgte steder i resten af verden

Flyvemaskine der fører til alle destinationerDer er mulighed for at udvikle sine sprogegenskaber i de store sprog, og det er som regel også nogle af de lande vi som danskere rejser til oftest. Derfor er der mulighed for at kombinere sommerferien med lærdom. En sprogrejse kan også være en god mulighed, hvis man ikke har nogen at rejse sammen med, så kan man bare tage afsted og lære nye mennesker at kende undervejs. Ved at tage på sprogrejse skal man således ikke bekymre sig om, hvorvidt man kommer til at være alene på ferien, for det er der garanti for at man ikke gør.

Erhvervskurser

Det er de færreste der ved, at det også er muligt at tage på erhvervskurser. Flere og flere virksomheder har brug for medarbejdere, der kan tale et eller flere sprog. Og man kan nemt stå i en situation, hvor virksomheden ekspanderer til et nyt marked, hvor medarbejdernes sprogegenskaber halter. I sådanne tilfælde kan det være rigtig praktisk at sende medarbejderne på et erhvervskursus, som giver dem mulighed for at træne deres sprogegenskaber samtidig med at de lærer kulturen i landet at kende. Det er nemlig ofte ligeså vigtigt at have en forståelse af de kulturelle forskelle, som det er at kunne sproget.

Så sidder og overvejer sommerferie, så tag en sprogrejse med i betragtningerne. Hvis du står og mangler job, kan det også give noget at skrive på CV’et, samtidig med at du får en ferie ud af det.

Post Author: Rita