Italien

Tag på forlænget weekend i Rom – En mini rejseguide med gode tips

Der er altid en grund til at have Rom i tankerne, når der skal planlægges en storbyferie i Europa. Dette gør sig iøvrigt gældende, uanset om det er sommer, vinter, forår eller efterår. Det er uden tvivl, en destination man bør opleve mindst én gang i sit liv. Og det er der mange grunde til. Lad os tage et kig på, hvorfor Rom er så populær og hvorfor byen, er den perfekte destination til en forlænget weekend. Læs med her.

Rom – En kort fortælling

Hovedstaden i Italien, har flere kælenavne/kælenavne som du vil støde på, når du læser om byen i diverse rejse guides. Blandt andet kaldes byen for ‘Den Evige Stad’, ‘Verdens Hovedstad’ og ‘De Syv Højes By’. Derudover emmer selve navnet ‘Rom’ også af romantikken selv, hvorfor mange vælger at tage deres udkårne med på en weekend til Italiensk hovedstad, i kærlighedens tegn.

Roms historie er enormt fascinerende og går godt og vel 2800 år tilbage i tiden. I oldtiden var byen ét af verdens mest mægtige riger, hvor den også voksede sig til en supermagt med stor kontrol over mange lande i Middelhavet. Der er rigtigt meget at lære om byen og enormt meget historie, som byen stadig afspejler. Overalt i Rom kan du nemlig opleve den mest fantastiske arkitektur, kunst, kultur og uforglemmelige sights.

Oplevelser i Rom

Det kan være svært at nå alle attraktionerne i Rom, hvis man rejser på forlænget weekend. En anbefaling for, hvor meget tid man bør bruge i Rom for at se mest muligt, er nemlig på 4-5 dage. Det betyder dog ikke, at man ikke kan nå at opleve meget på godt og vel 3 dage. Nogle af de vigtigste highlights, inkluderer blandt andet katakomberne i rom, Colosseum og Den Spanske Trappe. Har du tre dage i Rom, kan rejseplanen f.eks. så således ud:

Dag 1: Dag 1 på en feriedestination, skal helst ikke starte med fuld fart på, hvorfor et besøg i centrum af Rom for at mærke og opleve den lokale kultur, er et must. Bestil en lækker kop italiensk kaffe, lækkert bagværk og gå en tur i dette fantastiske område. Udforsk Den Spanske Trappe, Pantheon og Piazza Venezia, som er i gåafstand fra hinanden. Frokost og aftensmad på én af de sublime restauranter i Rom, er selvfølgelig også en del af de magiske oplevelser i byen.

Dag 2: Denne dag kan med fordel bruges på at dykke ned i Roms historie. Det er selvfølgelig også dagen, hvor du bør opleve Colosseum, samt andre vigtige monumenter fra byens lange og forunderlige historie. Overvej gerne et besøg på Forum Romanum og Palatinerhøjen denne dag. Derudover er der naturligvis også mange smagsoplevelser, der bør prøves på dag 2 i Rom. For eksempel, italienske desserter.

Post Author: Rita