Har du oplevet Australiens skjulte skatte?

Det naturskønne og kulturrige Australien er et af de lande, man bør unde sig selv at opleve her i livet. The Land Down Under kan tilfredsstille selv den kritiske rejsendes oplevelsesbehov til punktet, hvor han eller hun næsten ikke kan rumme mere.

Landet, der huser et af verdens mest gæstfrie folkefærd, foruden et rigt dyreliv og den mest alsidige natur man kan forestille sig, byder årligt cirka fire millioner turister velkommen. Og med god grund. For Australien er på grund af sin geografiske placering et unikum. Et land der ikke kan sammenlignes med andre.

Foruden sine ikoniske seværdigheder har Australien som følge af dets enorme størrelse et hav af skjulte turistskatte, som de færreste fra den massive turistflok kan bryste sig af at have fundet. I denne artikel vil jeg røbe fem af disse steder for dig. Men shhh, det her skal blive mellem dig og mig.

 

Pink Lake

I det vestlige Australien på den finurlige øgruppe uden for Esperance kystlinje florerer et af verdens mest fascinerende naturfænomener. Her kan du nemlig opleve tyggegummi-pink farvede søer. Den største, Lake Hiller, er 600 meter lang og er omgivet af den smukkeste natur.

Fænomenet er så unikt, at forskere endnu ikke har kunnet fastslå, hvorfra søerne får deres skøre farve. Dog mener man, at farven stammer fra en særlig type bakterier, der udskiller det stof, som farver vandet.

Udover søen byder Esperanceområdet på en lang række aktiviteter såsom ridning og cykling i smukke omgivelser, gode fiskeforhold, dykkermuligheder, windsurfing og du kan endda se hvaler. Derfor er det klart anbefalelsesværdigt at tage forbi dette område, hvis du alligevel er i nærheden af hovedstaden Perth.

Pink Lake

 

Secret Falls

10 kilometer uden for byen Highland gemmer sig en idyllisk oase, der indbyder til badning og afslapning. Men det er ikke alt. For områdets bedst bevarede hemmelighed er dets mange vandfald, der munder ud i lækre badesøer.

Området indbyder til at gå på opdagelse, og hele familien kan uden problemer klatre op over vandfaldene, hvor en smuk udsigt er i vente. Secret Falls er ikke specielt som Pink Lake, men oser til gengæld af glæde og velvære for hele familien.

Secret Falls

 

Yorke Peninsula

I det nordvestlige Adelaide finder man et område, hvor camping er i højsæde. Her skal du huske at have massere af god appetit med hjemmefra. Det er nemlig stedet, hvor du finder landets bedste fisk og skaldyr. Det siger ikke så lidt, når man tager Australiens koloenorme geografiske størrelse i betragtning.

Området er fyldt med magi og fantastiske naturoplevelser. Langs kysten finder du blandt andet emuer, kænguruer, hvaler og delfiner. Der er desuden mulighed for at campere i postkortsbilledelignende forhold, så der er ingen undskyldninger for ikke bare at komme afsted.

Yorke Peninsula

 

The Great Wall of China

Lige uden for velbesøgte Flinders Ranges National Park finder du et spektakulært, geologisk fænomen, der ofte bliver overset af nationalparkens gæster. Fænomenet har fået navnet ”The Great Wall of China” på grund af dets visuelle ligheder med den Kinesiske Mur.

Omkring nationalparken ligger en stenet ørken, der stadig har et rigt dyreliv. Særligt kænguruer præger det spektakulære landskab med dybe kløfter og spændende klippeformationer. Så hvis du alligevel har tænkt dig at besøge Flinders Ranges, så husk på også at besøge dette geologiske vidunder.

The Great Wall of China Australia

 

Bay of Fires

I det nordøstlige Tasmanien finder du et kystparadis, der anses for at være et af de smukkeste steder i Australien. Her kan du vade i kilometervis på snehvide strande og svømme i det krystalklare, blå vand med følelsen af at have været den første person, der nogensinde har sat foden der.

Bay of Fires er et klart MUST, hvis du er i Tasmanien, og det kan både opleves i den herlige natur på campingpladser eller på et eksklusivt Eco-lodge. På diverse guidet ture er der ligeledes mulighed for at komme helt tæt på flora og fauna, hvilket gør denne destination fuldkommen unik.

Bay of Fires

 

Så hvad venter du på? Find badebukserne, pak vandreskoene, husk tandbørsten og se at komme afsted til et af verdens mest fantastiske steder.

Post Author: Rita