Sådan restituerer du bedst efter en lang rejse

Ude er godt, men hjemme er bedst. Sådan lyder ordsproget, og uanset om du er enig eller ej, så har alle mennesker brug for at slappe af engang imellem. Selv hvis du er den erfarne backpacker, så synes du formentlig stadigvæk, at det er rart at komme hjem i din egen seng efter en lang backpackerrejse. Du sætter formentlig også pris på de mest mærkværdige ting efter sådan en rejse. Hvis du eksempelvis har rejst rundt i Indien, så sætter du garanteret rigtig stor pris på opfindelsen kaldet toiletpapir.

Det er heller ikke ualmindeligt at høre hjemvendte backpackere snakke meget positivt om deres seng. Som backpacker havner du oftest på nogle billige hostels, og her er sengekvaliteten som regel temmelig lav. Måske er madrassen meget hård eller tynd, eller også er den fyldt med sengelus. Eller også er myggenettet over dig fuldstændig hullet og uden funktion. Det kan også være, at sengen er ganske fin, men at det er nyttesløst, når temperaturen i soveværelset er over 35 grader. Der er med andre ord mange grunde til, at du ikke får restitueret ordenligt, når du er på farten. Det er derfor ekstra vigtigt, at du så får restitueret optimalt, når du er hjemme.

Investér i en ordentlig seng

Som ovenstående problematikker har indikeret, så er det svært at få nok søvn under en lang rejse. Derfor kan du med fordel skabe de bedst mulige sovevilkår i hjemmet, så du på den måde har lettere ved at få sovet igennem. Hvilken seng der passer bedst til dig, kan desværre være svært at sige noget om. Det kommer nemlig i høj grad an på dine præferencer. Det vigtigste er bare, at du synes, at den er behagelig. Et godt sted at starte er dog ved at tjekke udvalget af kontinentalsenge. Udvalget er enormt, så for at indsnævre feltet kan du tage udgangspunkt i en af de mange sengetests, der er lavet. Klik på kontinentalseng test hvis du vil læse mere om denne mulighed.

Kom ind i en ordentlig døgnrytme

Der er ikke unormalt, at skulle kæmpe med jetlag efter en lang rejse. Dette kan være enormt frustrerende og tage lang tid at komme af med. Du kan dog få tilvendt kroppen hurtigere, hvis du holder dig vågen den første nat, efter du er landet i Danmark. Det kan føles hårdt, men hvis bare du distraherer dig selv i løbet af dagen, går tiden hurtigere.

Post Author: Rita