Vejledning: Sikr at dit barns havfruehale lever op til reglerne

Der er i dag flere og flere børn, der er begyndt at ønske sig de populære havfruehaler. Og her er der ikke bare tale om et kostume, der kan bruges til for eksempel fastelavn, men derimod udstyr, der bruges til at svømme som en havfrue for eksempel i den lokale svømmehal. Det er derfor svømmeudstyr på lige fod med svømmebriller, svømmefødder og snorkel. Og derfor er der selvfølgelig nogle krav, en sådan havfruehale skal leve op til, før den er sikker for dit barn at gøre brug af.

Er du ikke en trænet svømmer? Så brug ikke en havfruehale

Hvis ikke du er en øvet svømmer, så anbefales det, at du ikke bruger en havefruehale. En sådan er nemlig med til at begrænse bevægelsen i benene, og derfor kan den udgøre en risiko. Derudover skal du sørge for, at dit barn aldrig svømmer med en havefruehale uden opsyn, at barnet har trænet i at komme op at stå med halen på, så det er sikret, at den ikke sidder for stramt omkring ben og liv, og så skal du være opmærksom på snorenes længde. Her er der nemlig tale om en risiko for kvælning, og derfor må der ikke være hverken snore eller bindebånd i en havfruehale til børn under 14 år.

Sørg for at havefruehalen kommer med både vejledninger og advarsler

Når du køber en havfruehale til børn, som dem du kan finde et meget stort udvalg af online i alverdens farver, mønstre og størrelser, skal du også huske at tjekke brugsvejledningen og eventuelle advarsler før brug og eventuelt også før købet. Finder du et produkt, som hverken har vejledninger eller advarsler med sig, så er der ikke tale om et godkendt produkt, og derfor bør du selvfølgelig holde dig fra det. På watery.dk finder du kun godkendte havfruehaler.

Post Author: Rita