Roadtrip i Europa

Med roadtrip kan du komme Europa rundt og se flotte lokationer uden at blive ét sted for lang tid

Når bare du indstiller dig på, at roadtrippet tager jer ind til byerne nær aftenstid, for at I så vil kunne indlogere jer på motel, er det ret let at forsone sig med at sove på nyt værelse hver nat under turens varighed. Det økonomiske aspekt er let at få styr på, for du har muligheder: Lån til din rejse eller spar op med skelen til takster ved stops, hvor du vil sove nætterne mellem kørsel hele Europa over.

Vær på den (for)sikre(de) side

Roadtrip med afsæt i Danmark tager dig uvægerligt til lande, hvor rejseforsikring er en god idé at have tegnet. Uden for Danmark, Færøerne, Grønland og andre nordiske lande gælder dit danske sygesikringskort nemlig ikke. Hvor du i EU-lande, EØS-lande og Schweiz kan bruge dit blå EU-sygesikringskort, du har bestilt over borger.dk, skal du i andre lande tegne rejseforsikring for at være helgarderet. Privat rejseforsikring er dog altid værd at tegne, da det blå kort ikke dækker alle ulykker.

Hav altid euro ved hånden på roadtrip

Når du kører ned gennem Europa, er det godt altid at have euro. Du behøver ikke hjælp til at huske på at medbringe eurosedler, men at have løse mønter liggende i bilen er godt, hvis der pludselig opstår behov for dem. Skal I fx på toilettet på en motorvejscafé, betales brug af bås tit med mønter.

Iagttag nationale færdselsregler

Sæt dig ind i de regler, der gælder for færdsel langs vejnet, i de lande, du kører gennem. At du i England skal køre i venstre side af vejen, giver sig selv. Har du børn med, gælder der særlige regler, fx i Spanien, hvor børn under 12 år ikke må sidde på forsædet, med mindre bagsæderne er optaget.

Post Author: Rita