Få råd til lidt ekstra på rejsen

Hvis du er på en længere rejse, oplever du måske at pengene begynder at slippe op, eller der skal til at spares på et tidspunkt. Det er selvfølgeligt en uheldig situation at skulle til at spare, når du allerede har betalt for at komme på dit livs rejse, uanset om det er til Kina, Sydøstasien eller USA.

Der er ikke meget ved en rejse, hvis det ikke er muligt at komme ud at opleve noget, så derfor har fundet lidt muligheder til dig, som gerne vil have lidt mere luft på rejsen, uanset om det handler om at spare de rigtige steder eller arbejde fra udlandet.

Lav mad hjemme

En af de største poster på budgettet, når du er ude at rejse, er madbudgettet. Det er sådan set også en af de største poster på budgettet, når du er hjemme i Danmark. Forskellen er dog, at du er knap så kendt i madkulturen, supermarkederne og råvarerne i udlandet, og derfor er mere tilbøjelig til at gå ud at spise. Derfor kan forbruget på mad ofte eksplodere når du rejser.

Hvad gør du så ved det? Du kan faktisk slå to fluer med ét smæk her, da madlavning i udlandet ikke kun er billigere end at gå ud at spise, men også kan være en oplevelse og læring i sig selv. Få råd herunder.

Hvis du fx er taget til Thailand, har du dit livs chance for blive ekspert i selv at lave Phat Thai og Tom Yum suppe. Folkefærdet er venligt stemte over for turister og rejsende og vil gerne lære fra sig, samtidig med at du har nem adgang til de rigtige og friske råvarer.

Køb ind på Black Friday

Du kan spare mange penge ved at købe ind på Black Friday. Hvis du mangler ting til din rejse, eksempelvis hvis du skal på vandretur og mangler outdoor gear, så kan du spare rigtig mange penge til Black Friday.

Det kan også være, at du mangler en stor kuffert til din lange ferie. Det kan du også ofte finde tilbud på til Black Friday.

Tjen en ekstra skilling

Der findes også mange måder at tjene penge på, som du kan benytte, hvis du har ekstra tid.

Hvis du har kompetencer indenfor områder, som kan klares med en computer eller smartphone, kan du deltage hos fx Freelander eller Upwork. Dette dækker over alt fra IT til marketing, videoproduktion og meget andet.

Du kan også besvare betalte spørgeskemaer og tjene lidt ekstra den vej. Her er det forskelligt, om du får udbetalt penge, gaver eller gavekort. Vær opmærksom på at gaver og gavekort skal ses som en “opsparing” (betalingsmiddel for ting du alligevel havde købt), men som først kan benyttes, når du kommer hjem fra din rejse.

Lån og betal senere

Der er også den sidste mulighed, som mange måske allerede har benyttet sig af, for at komme afsted i første omgang – nemlig lån. Hvis du ikke har lyst, tid eller overskud til at spare eller tjene penge på rejsen, så har du måske mulighed for at låne af forældre eller banken.

Lån bør selvfølgelig ses som den sidste mulighed, men vi synes, at det vil være mere ærgerligt at have brugt mange tusinde kroner på at komme på drømmerejsen, og så ikke nå at opleve det man vil, end at skulle låne of afbetale lidt ekstra når du vender hjem.

Post Author: Rita