Du kan sagtens køre på bilferie i en leaset bil. Her er, hvad du skal huske

Kom godt afsted på kør selv ferie i en leasingbil

Kør selv ferie er fortsat en populær rejseform for danskerne. Dette er endda, til trods for at flypriserne aldrig har været lavere, end de er nu. Det betyder, at der ikke længere er det helt samme økonomiske incitament til at vælge bilferien. Ikke desto mindre har kør selv ferie sin egen charme, og så er der naturligvis flere fordele ved at have sin egen bil med.

På samme måde som flypriserne falder, ja, så stiger antallet af leasingbiler i Danmark i disse dage. Derfor er der også en stor sandsynlighed for, at kør selv ferien i år kommer til at involvere fra en leasingbil. Hvis du overvejer at tage leasingbilen på årets bilferie, så er der flere ting, du skal være opmærksom på. Her får du nogle af de regler og muligheder, du skal være opmærksom på.

1. Vær opmærksom på antal kilometer

Ved leasing af biler vil sælgeren altid fastsætte den månedlige ydelse ud fra det antal kilometer, du forventer at køre. Man skal derfor sørge for, at de ekstra tusind kilometer frem og tilbage fra bilferien er indregnet i det forventet antal kilometer. Overskrider man det antal, kan det nemlig blive en dyr fornøjelse. Hvis du ikke har nok kilometer i budgettet, bør du tage kontakt til din leasingrådgiver, som kan hjælpe dig med at justere aftalen til dine kørselsbehov.

2. Leasingformen har betydning

Hvis du vil have bilen med på kør selv ferie, vil der være forskel på de regler, der gør sig gældende afhængigt af leasingform. Dette er særligt relateret til forsikringer og ulykkesansvar. Såfremt det ikke fremgår af leasingkontrakten, vil du i udgangspunktet altid kunne køre afsted i din leasingbil, men jeg vil opfordre dig til lige at læse den igennem, førend du kører afsted. Særligt hvis din bil er erhvervsleaset.

3. Husk registreringsattesten

Som sagt vil du i næsten alle tilfælde kunne tage på bilferie i din leasede bil. Du skal dog huske at medbringe din registreringsattest eller som minimum en kopi af attesten. Med denne i hånden kan du bevise, at du lovligt og retmæssigt er “leaser” af bilen, og derfor gerne må køre i den.

4. Hjælp! Der er sket et uheld

Vi krydser naturligvis fingrene for, at der aldrig sker noget. Men, det sker jo desværre engang imellem, og hvad gør du i så fald? Når du leaser en bil, vil der altid være inkluderet vejhjælp i hele Europa. Derfor skal du blot huske en kopi af din leasingkontrakt og eventuelle oplysninger fra dit forsikringsselskab.

5. Sæsonleasing er for legebørnene

Der er mange måder, hvorpå du kan lease en bil. Det er grundlæggende et spørgsmål om, hvad kontrakten indeholder afhængigt af den danske lovgivning. Men der er en bestemt type leasing, der er perfekt til legebørnene. Hvis du for eksempel kunne tænke dig at cruise nede ved den franske riviera i en sportsvogn eller drøne med en ufattelig motorkraft over den tyske Autobahn i en stor muskelbil, så bør du overveje sæsonleasing, hvor aftalen for billeasing kun gør sig gældende for en bestemt periode på året.

Post Author: Rita