Der findes mange grønne områderi København. Besøg blandt andet Landbohøjskolens Have på Frederiksberg.

4 af Københavns grønne oaser

Når man bor i en storby til daglig, så er der altid liv i gaderne. Tingene omkring en går stærkt, og det er lige før, at man i nutidens digitale samfund ikke kan følge med længere. Derfor er det nogle gange rart at kunne finde et roligt spot midt i byens kaos. Vi har fundet en række af disse spots, der findes i København. Vi kalder dem Københavns Grønne Oaser.

Det Kongelige Biblioteks Have, København K

Første step på rejsen er en endnu hemmeligholdt perle midt i byen. Placeret mellem Det Kongelige Bibliotek og Christiansborg Slotsplads finder man den hyggelige Bibliotekshave. På trods af den centrale placering og dens indhold, så får haven lov til at stå forholdsvis uberørt fra turisterne, og er derfor et åndehul for de travle københavnere.

Østre Anlæg, Østerbro

Bevæger man sig videre i byen mod udkanten af indre by og Østerbro, så finder man frem til den grønne plet Østre Anlæg. Beliggende ved Statens Museum for Kunst har Østre Anlæg en central placering i byen og strækker sig mellem Sølvgade og helt til Østerport. Det betyder også, at området udgør hele 12 hektar græsareal til at boltre sig på. Mange har ikke opdaget den fredfyldte ro man finder ved Østre Anlæg, da de fleste blot tager i Kongens Have, og derfor bør man overveje Østre Anlæg til sin næste stille stund.

Søndermarken, Valby

Tredje mulighed for at finde en fredfyldt oase er ude i Søndermarken. Selvom Søndermarken er kendt af de fleste, så strækker dens kæmpestore areal sig over så stort et område, at der er tilstrækkeligt med ro og fred til at fordybe sig. Hvad end du skal afsted med vennerne til en lille hyggestund, eller du blot ønsker at sidde på en bænk og fordybe sig i den nyeste bog fra din yndlingsforfatter, så giver Søndermarken rigeligt mulighed for dette.

Landboshøjskolen, Frederiksberg

Sidste stop på vores rejse gemme de grønne oaser i København får os til Frederiksberg, nærmere betegnet Landbohøjskolens Have der ligger midt imellem Frederiksberg Centret og Forum. Haven er i høj grad brugt af de studerende, der er tilknyttet universitetet, men er frit tilgængelig for alle byens beboere, og her kommer man til en meget velholdt, nærmest perfektionistisk organiseret have, der emmer af ro og afslapning.

Det er let at komme til København med alle transportformer, hvad enten du foretrækker bil, cykel, bus eller tog. Selv om man faktisk ikke skulle tro det, er der gode muligheder for parkering på Frederiksberg til sammenligning med København.

Post Author: Rita