Rondane Nationalpark er den ældste nationalpark i Norge

3 smukke steder hvor du skal vandre i Norge

Aaaah… Sommeren er på sit højeste og solen skinner fra en skyfri himmel. Mange er i fuld færd med pakning og turplanlægning til årets sommerferie ─ men hvor skal turen gå hen? I disse instagram-tider er det værd at overveje en billedskøn destination, så du kan fodre dit feed og dine følgere med stemningsfyldte fotos.

Du behøver slet ikke at rejse så langt for at finde omgivelser, der er etisk stimulerende. Den spanske sol og kølige margaritas er altid en sikker vinder, men ved at køre få timer nordpå, vil du finde dig selv i et spektakulært sceneri, der snildt kan konkurrere med sydens smukke feriedestinationer.

Gennem den seneste årrække har flere fået øjnene op for vandring. Uanset hvilken del af verden du besøger, vil du ikke fortryde at gå på eventyr i uspolerede naturområder. Og tro det eller ej ─ de nordiske lande er faktisk yderst populære blandt vandrende turister. Derfor vil du i denne artikel stifte bekendtskab med 3 smukke steder at vandre i Norge.

Vandring i Rondane Nationalpark

Det er svært at tro, at man blot er rejst til Norge, når man tager på vandring i Rondane. Denne nationalpark er Norges ældste, selvom stiftelsen af parken ikke ligger så langt tilbage i tiden. Området for Rondane har fungeret som nationalpark siden december, 1962.

Den 963 km2 store park kan ligne noget fra en gotisk fortælling, når du spejder ud mod de brunlige bjergtoppe, der står bekvemt i morgentågen. Her er vandfald, små vandløb, vilde bær og smukke blomster. Rondane Nationalpark er et virvar af vild flora.

Vandring i Espedalen

Espedalen er hyppigt brugt om vinteren, hvor stedet forvandles til et smukt vinterlandskab med gode muligheder for ski-oplevelser. Dog bør man bestemt ikke overse Espedalen i sommerperioden.

Når sneen smelter, titter et grønt og frodigt område frem. Du kan finde de smukkeste udsigtspunkter i Espedalen. Samtidig er området fantastisk, hvis du ønsker at udforske Norge til vands. Her finder du nemlig den store Espedal sø.

Vandring i Jotunheimen

Jotunheimen er Norges mest populære nationalpark. Her er hele 3.500 km2 uberørt fjeld at udforske. Hvor end du kigger hen, vil et nyt smukt syn møde dig. I Jotunheimen finder du både vandfald, floder, søer, gletsjere og dale.

Jotunheimen er fuld af liv. Både skiløbere, langrendsløbere, cykelryttere, bjergbestigere og vandrere har sin gang her. Elvene bruges til rafting, kano, kajak og packrafting. Kort sagt ─ Jotunheimen er spækket med muligheder.

Jotunheimen er en meget smuk nationalpark i Bøverdalen

Værd at vide, når du vandrer i Norge

  • Du må slå telt op overalt i Norge ─ også i nationalparker
  • Udvis respekt for naturen. Norge er i den grad to skrist foran, hvad angår miljøvenlighed: Så tag dit skrald med dig, hvis ikke du vil overfuses af en vred Nordmand.
  • Du behøver ikke fisketegn for at fiske i elve og søer ─ så længe du kun fisker til eget forbrug.

Post Author: Rita