Tag på safari i Tanzania

Idéer til en uforglemmelig safari i Tanzania

Safari har været en livsstil i Tanzania i flere årtier. Landet er velsignet med den vindende kombination af et fantastisk landskab, vildt dyreliv og tropiske strande. Fordi landet er så stort, hjælper det at dele det ind i fire store områder, når du skal planlægge din ferie: Den berømte nordlige safari, de vilde parker i det sydlige Tanzania, fjernsafari i vestlige Tanzania – og de lækre strande på kysten og på øerne. Tanzanias tre safariområder er meget forskellige, men alle kan med fordel kombineres med et par afslappende dage ved strandens krystalblå hav til at afslutte ferien med!

Safari i nordlige Tanzania

Tanzanias første safariområder lå nordpå – og det nordlige Tanzania er stadig det mest berømte område for safari i Tanzania. Især Serengeti’s store dyremigration er et af verdens store dyrelivsvidundere. Det er ikke så underligt at netop dette område tiltrækker flere hundredtusinder besøgende hvert år! Desværre er der i nogle tilfælde flere mini-busser end der er dyr her. Derfor stræber denne artikel på, at foreslå alternative områder og opfordre turister til at undgå de parker, der er mest besværmet af mennesker. De vigtigste parker i nordlige Tanzania her er disse:

 • Ngorongoro
 • Serengeti
 • Manyara nationalpark
 • Tarangire nationalpark

Safari i sydlige Tanzania

Parkerne i det sydlige Tanzania dækker store områder og tilbyder fantastiske safarioplevelser i fjerntliggende områder, hvor lokale safariguider (ofte rigtige eksperter) kører dig rundt i åbne firehjulstrækkere. Det er en fremragende oplevelse, og disse ture er meget populære. Der er ingen dyremigration her – men synet er ikke mindre fantastisk – og du vil nyde den ægte følelse af ørkenen. De vigtigste parker er:

 • Selous Game-reservatet
 • Ruaha nationalpark
 • Mikumi og Udzungwa nationalparker

Safari i vestlige Tanzania

Safari i det vestlige Tanzania er en liga for sig – med fantastiske og kontrasterende dyrelivsoplevelser. Det eneste problem er, at disse parker ligger rigtig langt væk fra alt andet. På grund af dette er safarien her ret dyr og der kommer kun meget få besøgende på grund af prisniveauet. Men dette er selvfølgelig en fordel for dem, som er villige til at betale prisen for en helt unik safarioplevelse. De to vigtigste parker er:

 • Katavi nationalpark
 • Mahale Mountains nationalpark

Kyst og strandferie i Tanzania

Kombinér safarituren med en afslappende strandferie. Her er nogle forslag til krystalblåt hav og hvide sandstrande:

 • Zanzibar
 • Mafia Archipelago
 • Pemba Island
 • Ras Kutani

Post Author: Rita