Sov ved en bålhytte i de danske skove

Ferie i skoven: Hvad Danmark har at byde på

Et storslået karriereliv, børnefamilie med fart over feltet eller et stresset studieliv – uanset hvordan dit liv udfolder sig lige nu, så er der formentlig nok at se til. Vi danskere har for vane at satse så højt som muligt, hvilket bestemt også er en god ting. Desværre glemmer vi også at trække stikket ind i mellem. Men det er nødvendigt og vi bør gøre det noget oftere.

Når du mærker trangen til at lade op, så er det vigtigt at forfølge den. Du behøver hverken at rejse udenlands eller at hive flere uger ud af kalenderen, før det kan lade sig gøre. Udnyt de små muligheder, som timerne fra du har fri fra arbejde mandag, til du møder ind igen tirsdag.

Tag på mikro-eventyr

“Se mulighederne for et eventyr, ikke de forhindringer der ligger i vejen” – Alastair Humphreys.

Begrebet kommer fra manden, som opfandt begrebet mikro-eventyr – et begreb som dækker over en naturoplevelse, der fjerner dig fra dine vante omgivelser. Et mikro-eventyr kan udforskes og opleves alle dage hele året rundt. De kan varer i få timer eller et par dage – alt efter hvor meget tid du har.

Har du nogensinde overvejet, at sove i skoven natten mellem to arbejdsdage? Nej vel – måske bør du. Herunder kan du læse om tre danske skove, som har alle de faciliteter du behøver, for at udleve et lille mikro-eventyr i hverdagen.

Ravnsholts Skov ved Allerød

Kun 26,5 km. fra den Københavnske bygrænse finder du Ravnsholts Skov. “Holt” er en gammel talemåde for lille skov, og “Ravnsholt” var derfor i gamle dage synonym for “den lille skov med ravne”. Men selvom skoven ikke er blandt Danmarks største, så er her masser at foretage sig for alle.

Skal du overnatte i skoven, er det først og fremmest vigtigt at sikre sig, at der er fri teltning i området, hvilket er tilfældet. Det tjekker du op på via Naturstyrelsens hjemmeside. Det er desuden en kæmpe fordel, hvis der i skoven findes et område med en bålhytte. Således er i sikret at kunne finde læ og I har et ildsted til at kokkere over.

Ravnsholt Skov er ligeledes et fantastisk mikro-eventyr for børn og barnlige sjæle. Her er både mulighed for orienteringsløb og mobilquiz. Begge dele finder du information om på findveji.dk. Hjerteforeningen har sågar også lavet en rute til vandring i skoven. Denne starter ved Vestre Hus Børnenaturcenter og er afmærket med små røde hjerter på træerne.
Find forskellige blomster og dyr i de danske skove

Ringe skov på Midtfyn

Befinder du dig i Odenses travlhed, så skal du ikke mere end 25,5 km ud af byen for at befinde dig midt i et grønt og frodigt landskab. Ringe Skov på midtfyn har fri teltning og fik i år 2015 bygget en nyt opholdsareal med grillplads, hvorfor det er muligt at tilberede mad.

Besøger du skoven i sommerhalvåret, kan du fra Korinth Station stige på det gamle veterantog, som tager dig tilbage i tiden og igennem den smukke skov. Du ender herved i Faaborg. Ringe Skov ligger tæt på Ringe sø, som har en høj bestand vandfugle. Søger du med Ringe udsigtshøj, finder du desuden en hyggelig naturlegeplads.

Skovene ved Silkeborg

Kun 16 minutter fra Silkeborg er det tilladt at tage en primitiv overnatning i naturen. Vesterskov er blot en ud fem skove, som tilsammen udgør Silkeborg-skovene. Her kan du gå ad vandreruter i både Nordskov og Sønderskov, begive dig ud på den 60 km. lange cykelrute fra Silkeborg til Århus eller gå på svampejagt i skovbunden.

Søger du til Vejlbo Mose finder du både blånær, mosebølle, tyttebær, sortebær og tranebær, som gerne må plukkes til eget forbrug. Har du fiskekort, er det tilladt for dig at fiske i langt de fleste søer. Silkeborg-skovene har også en henrivende størrelse til Geocaching og her er med garanti masser af skatte at finde.

Post Author: Rita