Hvornår bør man købe en rejseforsikring?

Vi mennesker er alle forskellige. Nogle kan bedst lide tryghed, mens andre jagter spænding og eventyr. Derfor kan der være stor forskel på hvornår man har brug for en rejseforsikring.

Denne guide hjælper dig med at vurdere hvornår det er mest nødvendigt at have rejseforsikringen i orden. Der er nemlig forskel på hvordan du er dækket, alt efter hvor i verden du rejser til.

Sådan er du dækket når du rejser i Europa

Med det blå sygesikringskort er du dækket af den offentlige sygesikring, hvis du bliver akut syg eller kommer til skade på din ferie i Europa. Det blå sygesikringskort gælder i alle EU lande, samt Norge, Island, Liechtenstein og Schweiz.

Kortet giver dig ret til at modtage behandling fra offentlige læger og speciallæger, du kan komme på skadestuen og sygehuset, og du kan få tilskud til receptpligtig medicin. Det er værd at bemærke, at man følger de vilkår og regler som eksisterer i det land man søger behandling. Det betyder at man kan opleve at skulle betale for en del af behandlingen selv, da mange lande opererer med gebyrer og delvis egenbetaling for sundhedsydelser.

Sygdom og tilskadekomst er det eneste som det blå sygesikringskort dækker. Der er ingen dækning for eksempelvis hjemtransport, personansvar, tyveri, krisehjælp, evakuering og terror. Dette er kun noget du kan få gennem en privat forsikring.

Det er op til dig om du kan nøjes med den dækning som det blå sygesikringskort tilbyder. Det er ikke strengt nødvendigt at købe en rejseforsikring når du rejser i Europa, men det anbefales fordi at rejseforsikringen inkluderer mange flere dækninger end det blå sygesikringskort.

Der er ingen dækning når du rejser uden for Europa

Hverken det gule eller blå sygesikringskort dækker dig når du rejser uden for Europa. Her er det udelukkende dit eget ansvar at sørge for at du er forsikret. Hvis du kommer til skade eller bliver syg uden en rejseforsikring, så er det dig selv der skal betale for alle omkostningerne.

Det danske Udenrigsministerium gør det meget klart på deres hjemmeside, at de ikke kan hjælpe dig økonomisk når først uheldet er ude. De opfordrer derfor alle der rejser uden for Europa til at købe en privat rejseforsikring.

Du kan selv være med til at bestemme hvordan du skal være dækket. De forskellige rejseforsikringsselskaber tilbyder flere niveauer af dækning, og der er ofte mange tilvalgsmuligheder at vælge imellem. Det gør at du kan vælge en rejseforsikring der passer til alle dine behov.

Ved rejser til Nordamerika er rejseforsikringen ekstra vigtig

Du bør altid købe en rejseforsikring når du rejser uden for Europa, men når du rejser til Nordamerika er det nærmest en nødvendighed. En rejseforsikring til USA er eksempelvis helt essentiel når du besøger guds eget land, fordi det er så dyrt at gå til lægen eller komme på hospitalet.

USA har det ubetinget dyreste sundhedsvæsen i verden og selv en mindre tur på skadestuen kan ruinere dig hvis du ikke har forsikringen i orden. Udover det, så er landet notorisk kendt for erstatningssager ved ulykker. Du bør derfor altid sikre dig at din rejseforsikring dækker privatansvar og retshjælp.

Post Author: Rita