“At rejse er at leve”

Overskriften er et citat af den gode H.C. Andersen, nok en af Danmarks mest kendte forfattere. Han brugte meget tid på at skrive eventyr, men han rejste også meget. Hans famøse citat understreger vigtigheden i at rejse. Find ud af hvorfor rejser er godt for dit helbred.

Hvorfor er det godt at rejse?

Du kender det sikkert – du er fuld af energi og overskud efter en god ferie. Der er flere dog gode grunde til at rejse. Man får kvalitetstid med sin partner, man får D-vitaminer via solen og man får set spændende nye ting.

Man tror ikke at det kan blive bedre, men faktisk forholder det sig sådan: Når man er på ferie kan man mindske sin risiko for at udvikle højt blodtryk. En engelsk psykoterapeut, Christine Webber, målte forsøgspersoner som tog på ferie i 2 uger, og sammenlignede dem med nogen som ikke tog på ferie.

Forsøgspersonerne som tog på ferie havde lavere blodtryk og forøget søvnkvalitet. Den forbedrede søvnkvalitet og lave blodtryk mindsker ens stressniveau. Det kan måles flere måneder i kroppen efter ferien.

Rejs alene – det er grænseoverskridende, men sundt

Nok så betryggende det er at rejse med andre, nok så fedt kan det være at rejse alene. Det er rigtig nok, at når man rejser med en ven, kan man snakke om rejsen i mange år frem. Men når man rejser selv kan man til gengæld selv fortælle dine egne rejsehistorier.

Hvis man selv opsøger andre rejselystne mennesker, så kan man med garanti møde nogen som rejser alene også. Derfor kan være en faktor til at give et større internationalt netværk. En “alene-rejse” vi også få dig til at være mere åben for nye udfordringer og eventyrer.

Hvis jeg ikke har råd – hvad så?

Mange danskere har ikke råd til ferie, fordi det sætter ambitionerne for højt. Både hvad der passer i forhold til arbejde, men også hvad der er råd til økonomisk. Ifølge Expedia er det 22 procent af respondenterne på deres undersøgelse, som ikke har råd til at tage på ferie.

Nogle rejseselskaber udbyder den service at man kan købe rejser på afbetaling, og ligesom med alle andre køb på afbetaling skal man passe på. Man skal blandt andet altid kigge på ÅOP’en og det samlede tilbagebetalingsbeløb.

Tænk dig altid godt om, før du begynder at låne penge, uanset om det er hos banken eller venner. Det skal ikke blive en vane, men hvis man virkelig har lyst til at rejse alene ud i den store verden, så kan Lendon.dk hjælpe dig med at finansiere det.

Post Author: Rita