mercedes-i-snelandskab

Bliv klar til kør-selv skiferie

Sæsonen for skiferie står for døren. Er du én af de heldige, der skal afsted? Måske skal du selv køre, hvorfor du med fordel kan læse nedenstående guide, som Nellemann Leasing har lavet til dig. 

Vinterdæk

Skal du på kør-selv skiferie, er det en god idé at få monteret vinterdæk, såfremt du ikke allerede har det. Reglerne for vinterdæk i Europa er meget forskellige fra land til land. Du bør derfor sætte dig ind i reglerne, før du tager afsted. Afhængigt af vejret samt vejenes tilstand er det fx i Sverige påbudt at køre med vinterdæk fra 1/12- 31/3. Omvendt er du ikke forpligtet til at køre med vinterdæk i Norge. FDM har lavet en oversigt over reglerne for vinterdæk i Europa, som du bør læse, før du kører på skiferie.

Kø- og vejrprognoser

Når sæsonen for kør-selv skiferie for alvor sætter ind, kan det mærkes på de mest benyttede veje. Dette er specielt gældende for ruterne til de populære skisportssteder i blandt andet Østrig, Frankrig samt nabolandende. Der er derfor stor risiko for kødannelser. Hvis vejret byder på vinterlige vejrforhold, kan dette besværliggøre kørslen yderligere. Du bør derfor holde dig opdateret med den akutelle trafiksituation samt vejrudsigten på din rute. Hos Nellemann Leasing er vi særligt glade for den norske hjemmeside www.yr.no

Miljømærkat

I en række byer specielt i Tyskland og Italien kræves det, at man har miljømærke i sin bil. Tyskland har i over 69 byer indført miljøzoner, mens Italien har indført forbud mod kørsel i mange af de større byer. I Italien skal man være opmærksom på skiltningen ”Zona traffico limitato”. Hvis du kører ind i en zone med denne skiltning, vil din nummerplade bliver fotograferet, hvorefter man får en bøde. Du kan læse mere om reglerne for miljøzoner samt købe miljømærkat på FDM’s hjemmeside.

Regler i de forskellige lande

Foruden de ovenstående regler for vinterdæk og miljømærker findes der også en række krav til sikkerhedsudstyr i de forskellige lande. Vi anbefaler derfor, at du tjekker op på kravene, inden du kører afsted. Kravene er forskellige fra land til land, og du skal huske at tjekke op på kravene i alle de lande, som du passerer på din vej. Er du interesseret i at læse mere om kravet til sikkerhedsudstyr i Europa, har FDM lavet en nøjagtig oversigt.

Huskeliste

Ligesom med alle andre ferier anbefaler vi, at du laver en huskeliste, før du kører hjemmefra. Dette gælder både ting, som du skal ordne, før du tager afsted, samt ting du med fordel kan have med i bilen, hvis uheldet skulle være ude. FDM har lavet en huskeliste til dig, som du kan printe og krydse af.

Ønsker du flere gode råd til vinterkørslen, har Nellemann Leasing lavet en oversigt til dig, der forbereder dig på kørsel i kulde, sne og slud.

Nellemann Leasing ønsker dig en rigtig god kør-selv skiferie!

Post Author: Rita