Benytte rejsebureau eller arrangere rejsen selv?

De mange muligheder og inputs kan gøre rejsen uoverskuelig at navigere rundt i og få planlagt. Et af de store spørgsmål vil ofte være, om man skal benytte et af rejsebureauerne eller forsøge at arrangere det selv.

De to muligheder har hver deres styrker og svagheder. Derfor vil dette indlæg forsøge at skabe et overblik over for- og modargumenter. Så bliver planlægningen af din næste rejse forhåbentligt forenklet.

Hvorfor rejsebureau?

Med et rejsebureau får man adgang til et stort netværk af viden og erfaringer. Dette kan i høj grad være behjælpeligt til at skabe tryghed og sikkerhed på rejsen. Denne faktor kan specielt have stor indflydelse på større rejser uden for de mest oplagte turistmål i Europa.

Ved at benytte rejsebureau og deres pakkeløsninger bliver man som rejsende automatisk beskyttet af rejsegarantifonden og pakkerejseloven. De beskytter blandt andet mod konkurser i flyselskaberne og hoteller samt uforudsete ulykker. Så hvis eksempelvis hotellet styrter sammen dagen før ankomst, eller flyselskabet erklæres konkurs, vil det blive dækket af forsikringen. Dette er ikke tilfældet, hvis fly og hotel er købt hver for sig gennem forskellige leverandører.

Læs eventuelt mere om fordelene ved pakkerejser på kiplingtravel.dk

Udover hjælp før, under og efter rejsen samt de sikkerhedsmæssige forsikringer, vil rejsebureauernes store netværk og erfaring kunne udnyttes til at spare penge. På større rejser med flere flyvninger vil rejsebureauer ofte være i stand til, at lave billetter der hænger sammen. Dette vil i mange tilfælde være billigere og bedre, end hvad man selv kan fremskaffe via de mange googlesøgninger.

Kan det betale sig at arrangere selv?

Motivationen for at arrangere rejsen selv er ofte, at der i sidste ende kan være lidt at spare. Om det er muligt at spare penge afhænger dog i høj grad rejsedestinationen. Ved de mere simple, trygge og nærliggende turistattraktioner i Europa vil der være mulighed for at spare penge.

Dog vil den opfattende informationssøgning, det kræver at planlægge en større rejse til eksempelvis Afrika og Asien, koste mange timer. Så når man medregner disse timer, vil det sjældent kunne betale sig. Samtidig fravælger man den tryghed, rejsebureauerne giver. Rejsebureauerne har udelukkende samarbejdspartnere de stoler på, og ved kan levere varen.

Det at planlægge selv giver dog en større frihed omkring rejsen. Man får mulighed for at vælge mellem et større udvalg af transport og overnatningsmuligheder. Det muliggør blandt andet alternative løsninger som Airbnb, Homeaway eller et billigere flyselskab. Det skal dog nævnes at denne frihed og de alternative løsninger er på eget ansvar.

Konklusionen må være

Der er et par hovedpunkter man ud fra ovenstående kan konkludere. Ønsker du den trygge rejse, hvor intet er overladt til tilfældighederne og du er garanteret en fuldendt og komplet oplevelse, bør du vælge bureauerne. Synes du derimod at hele planlægningselementet og spontaniteten er en del af en spændende rejse, kan du vælge at planlægge rejsen selv.

Her skal man dog skal være påpasselig, hvis der er tale om rejser til fjerne destinationer. Ved disse rejser er der utrolig mange ting, man skal have styr på. Der flere faktorer der kan skabe usikkerhed samtidig med, at man næppe sparer penge på de mange timers planlægning.

Post Author: Rita