Safarirejse til afrika

Savannen er den ultimative zoologiske have

Følelsen af at vågne det helt rette sted – at føle sig i et element hvor alt kan lade sig gøre og at du går i ét med dine omgivelser. Gennem årene er vi kommet til at kende denne følelse, og dette sker kun når vi rejser til savannen i Afrika.

Afrika er der, hvor safari blev født i storhedstiden af storvildtjægere, og lige siden er konceptet blevet raffineret og forbedret. Tanzania, omkring 12 timers flyvetur fra København, har altid været betragtet som hele verdens bedste safari destination. Vi kan derfor ikke tænke på noget bedre sted for en safarirejse end Afrika, der vil røre dig dybt ind i sjælen.

Intet andet kontinent i verden, kan prale med den største mangfoldighed af dyreliv, landskaber og kulturelle oplevelser. Men at vælge den helt rette safari, kan være en safari i sig selv. Når du endelig har besluttet dig for at drage på safari, hvor er så det helt rigtige sted at tage hen for dig? Vi har samlet top fem safari destinationer, som vi håber kan gøre dig lidt klogere på hvorhen din safari rejse til Afrika skal gå.

1. Tanzania

Tanzania er det mest eksemplariske safariland i hele verden, og det eneste minus ved landet er, at man ofte ikke kan nå det hele på en rejse. Det mest populære i Tanzania er den berømte safari på den tusind kilometer store Serengeti, hvor det fantastiske dyreliv breder sig på alle kanter. Det er naturligvis også her du har mulighed for at stå ansigt til ansigt med medlemmerne af “The Big Five” – løven, elefanten, bøflen, leoparden og næsehornet.

Udover en helstøbt safari oplevelse, kan du også kombinere safarirejsen med et besøg på dejlige strande – oftest foregår dette på den eksotiske ø Zanzibar.

2. Botswana

Safari rejser til Botswana byder på ufiltrerede og uspolerede oplevelser, som alene er en god grund til at vælge dette land. Det mindre kendte safariland er kanonisk og byder på en af de største koncentrationer af elefanter samlet på et område.

Botswana har nogle af Afrikas største løver. Det usædvanlige er, at løverne i Duba jager om dagen på savannen, modsat andre løver i kontinentet der jager om natten. Du har derfor stor mulighed for at opleve kampens hede på første række, når løvinderne jager dagens bytte.

3. Kenya

For mange dansker er Kenya noget helt særligt, på grund af Karen Blixens bog “Mit Afrika” og dens filmatisering. Tager du til Kenya, er der rig mulighed for safari i topklasse. Har du muligheden, kan det varmt anbefales at tage afsted ved gnuernes store vandring, fra december til marts.

Vil du gerne kombinere din rejse til Kenya med noget mere, kan det med fordel, ligesom i Tanzania, afslutte din rejse med en afslappende badeferie.

4. Zambia

Zambia er en af de få andre steder end Botswana, der føles helt uspoleret. Dette er ikke en park, men en vildmark, med komfortable lejre og ekspertguider der bringer tryghed og viden til din oplevelse. Udover uberørte naturområder, huser Zambia også nogle af de bedste “gå safari” oplevelser på savannen.

5. Sydafrika

Hvis du gerne vil have mere end bare en safariferie, er Sydafrika det helt rette land for dig. Her suppleres der med flest andre alternative aktiviteter for safari, med mange charmerende byer og flotte strande. Er du til eksklusive luksus indlogering, så skal du tage til det sydlige Kruger. Her bliver du mødt med udsøgte vine, et udsøgt køkken og et fint første møde med “The Big Five”.

Post Author: Rita