5 tips til at forbedre dine sprogkundskaber

Overvejer du at styrke dit folkeskole-engelsk eller har du en hemmelig drøm om, at flytte til Italien og spise masser af pasta? Så læs endelig videre. Denne artikel har til formål at forbedre dine sprogkundskaber med 5 forskellige tips.

Sproget er menneskets forudsætning for at udtrykke sine tanker, følelser, meninger og behov, og på den måde kommunikere med andre mennesker. Det sker dog ikke kun gennem det talte eller det skrevne sprog, men også gennem dit kropssprog, mimik og billedsprog. Klæd dig derfor på til bedre at kunne gennemføre dine fremtidige studier med et gode sprogkundskaber.

Sprog er nøglen til verden

Det er de færreste der er i tvivl om, at Danmarks fremtidige muligheder for vækst og velfærd, blandt andet afhænger af, at vi besidder gode interkulturelle og sproglige kompetencer. Specielt engelsk er et vilkår for at få succes i en globaliseret verden.

Gode sprogkundskaber kan derfor blive en af de bedste gaver, du giver dig selv, på længere sigt. At kunne tale, forklare sig og forhandle på et fremmedsprog gør dig mere attraktiv for mulige arbejdsgiverne, og kan medføre bedre lønmuligheder i forbindelse med jobsøgning.

Globaliseringen i den moderne verden gør, at du med stor sandsynlighed kommer til at møde, kende og arbejde sammen med folk fra mange forskellige dele af verden. Derfor er sproglige kompetencer et essentielt værktøj – da sprog ifølge uddannelses og forskningsministeriet er nøglen til at forstå andre kulturer og dermed kunne agere i verden og skabe indflydelse.

#1 Tag på sprogrejse

Har du sabbatår efter gymnasiet, er en sprogrejse en god mulighed for at rejse ud i verden og lære sproget i landet, hvor det tales. Gennem intensiv undervisning, gør du indlæringen af et fremmedsprog meget nemmere. Derudover får man en dybere indsigt i landets kultur, historie og befolkning.

Det er samtidig en god måde at udforske verden på og prøve at stå lidt på egne ben. Du får venner og bekendtskaber for livet, men du lærer også dig selv bedre at kende.

#2 Se massere af film & tv-serier

Søndag aften når du sidder derhjemme med ballerne klemt langt ned i sofaen, snaskede popcorn, bland-selv-slik og en kæmpe cola, så overvej en engelsktalende film eller tv-serie. Vil du blive bedre til fremmedsprog, skal du droppe de danske undertekster, når du ser film eller tv-serier fra udlandet.

Hvis du ser film med undertekster på eget modersmål, bliver sprogindlæringen forværret i forhold til, når du ser samme film helt uden undertekster. Den største sprogindlæring opnås til gengæld ved at se filmen med originale undertekster. Så når du tænder for Netflix, så lad være med at bruge de danske undertekster.

#3 Læs på det originale sprog

I stedet for at købe en dansk oversættelse af Harry Potter, så snup den originale på engelsk. Forlag lynoversætter udenlandske bestsellers for at sikre omtale og undgå, at forbrugerne køber de originale udgaver. Kvaliteten af oversættelserne afhænger derfor også meget af oversætterens evner og tekstens karakter.

Gør dig selv den tjeneste at få fingre i den originale udgave, da teksterne er fyldt med lækre ord, der kan udvide dit ordforråd. Det hjælper med at forbedre dine sprogkundskaber og ordforråd hurtigt, når du ser ordene i nye sammenhænge flere forskellige steder.

#4 Udveksling i et fremmede land

I forbindelse med mange studier, kan du tage et semester i udlandet. Skolerne har partnerskaber med uddannelsessteder over hele verden, hvor du har mulighed for at læse et semester som udvekslingsstuderende.

Et studieophold i udlandet kan give dig mulighed for at tage en faglig specialisering, som ikke findes på dit studie i Danmark, og det kan være det første skridt på vejen til et job i udlandet på et senere tidspunkt.

#5 Skift sprog på din computer

Skift sproget på din computer, facebook newsfeed og alt andet til det sprog du ønsker at lære. Jo flere gloser du får ind i dagligdagen, desto nemmere er det at bruge dem naturligt i dit ordforråd. På denne måde, behøver du heller ikke at sætte flere timer af om dagen, men indlæringen sker i forbindelse med din daglige rutiner.

Post Author: Rita