Rejseblogs og de digitale nomader

Danmark er et blogland, og der findes et utal af blogs indenfor enhver tænkelig branche. Der findes selvfølgelig de store modeblogs som skriver omkring det nyeste tøj, eller babyblogs, hvor der skrives omkring livet med børn. Men der findes også blogs omkring bøger, planter og tegneserier. Og så findes der rejseblogs!

Når det kommer til rejseblogs, så er dette et område hvor danskerne de seneste år, er begyndt at læse med. Danmark har altid været et land, som har haft lysten til at rejse – eller se og læse omkring andres rejser. Tænk f.eks. bare på de mange rejseprogrammer med Troels Kløvedal og senere Mikkel Beha, hvor danskerne uge efter uge, er draget mod varmere himmelstrøg. Hos de danske rejseblogs, kan danskerne ligeså tage med under kolde som varme himmelstrøg, og møde nye kulturer og følge unge som gamle, som skriver omkring deres færden deri.

En helt ny trend – som vi møder hos rejsebloggerne Nicolaj og Malene fra JustBrowsing.dk – er at rejse i udlandets paradisiske himmelstrøg imens man arbejder undervejs for, at finansiere sin rejse.

Emnet bliver omtalt Digital Nomade, og tillader unge som ældre danskere, at rejse rundt i verden med ”kontoret” i rygsækken. Alt arbejde sker nemlig fra en computer og over internettet, hvilket giver muligheden for, at arbejdspladsen slet ikke skal være i Danmark.

 

Men selvom det lyder som den perfekte situation – for hvem kunne ikke godt tænke sig, at have en tropisk ø som udsigt, når man var på arbejde – så er det ikke noget man bare gør. De digitale nomader er nemlig ofte iværksættere, og skal derfor ligeså arbejde for føden ved at finde kunder til butikken. Der findes enkelte internationale virksomheder som har set lyset, og tillader at deres ansatte arbejder fuldtid eller i perioder, i udlandet. Der er dog langt imellem disse virksomheder, og få af slagsen i Danmark.

Men sagen er ofte den, at digitale nomader er selvstændige og udnytter de lave leveomkostninger – som f.eks. i Asien – til at kunne starte livet som iværksætter. Men snakker man med de digital nomader, er dette en god måde starte ud på;

Det giver mange mennesker mulighed for, at starte som iværksætter på et billigere niveau. Du behøver ikke samme kapitalindspark fra banken” udtaler rejsebloggeren Nicolaj fra JustBrowsing.dk.

Hvis man læser med på JustBrowsing.dk, så får man et indblik i den simple livstil, hvor der kun arbejdes for at tjene ”nok” til at opretholde livsstilen. Opsparing finder også sted, men ikke som et must som det ses i Danmark. Der arbejdes kun 25-30 timer om ugen, og fritiden bliver brugt på hiking, dykning, snorkling, cykling og meget andet. Der er tale om et liv, hvor der bliver sat pris på de mindre elementer omkring den enkelte.

Post Author: Rita