ferie i thailand

Vejledning: Europas billigste flyselskaber

Vi vil alle sammen gerne have de billigste flybilletter. I modsætning til vores hoteller bliver fly ’bare’ set som transport fra A til B. Det skal bare være billigt. Når vi booker et hotel er vi mere villige til faktisk at betale nogle penge for det. Vi har lavet en top 3 over de billigste flyselskaber.

Derfor bruger vi normalt flysøgemaskiner til at finde os de billigste billetter.

Det er også et godt udgangspunkt – men de populære søgemaskiner kan faktisk fejle og ikke hente alle priser ind.

Derfor er det god skik lige selv at tjekke blandt de billigste udbydere for at se, om der er noget ekstra at hente.

Vi guider dig her til de 3 billigste af slagsen, så du ved, hvor du lige skal bruge 5 minutter mere.

RyanAir

Nummer et på listen er næppe en overraskelse.

RyanAir er Europas både billigste – og nok også derfor – største luftselskab.

Du skal betale ekstra for vand og mad, bagage, prioritet i køen, dit eget sæde og næsten alt andet også. RyanAir har flere gange forsøgt at få lov til at tage penge for at du kan gå på toilettet, men det er stadig gratis.

Alle de ekstra-køb er dog frivillige og hvis du ingenting køber, så er RyanAir en akut billig måde at komme ud at rejse på. De flyver i det meste af Europa til stærke priser. Deres spiritus er dog den dyreste ifølge Fritidsmagasinet.

Wizz Air

Nummer 2 på listen over billigste flyselskaber kender du måske ikke – men det er også først i slutningen af 2015, at de begyndte at flyve fra Københavns Lufthavn.

Det polsk-ungarske selskab Wizz Air er RyanAirs kopiselskab fra Østeuropa. Fra Københavns Lufthavn og snart også Billund Lufthavn flyver selskabet næsten udelukkende til Østeuropa (og London, den mest populære feriedestination fra Danmark).

Konceptet er det samme som RyanAirs. Det er priserne også. Skal du til den britiske hovedstad, Polen, Serbien, Rumænien eller et af de andre østlande, så er Wizz Air et oplagt sted at tjekke for billige billetpriser.

Norwegian

Sidst på listen kommer Norwegian.

Indenrigs er Norwegian slået af blandt andre RyanAir og Easyjet, men der er ingen over eller ved siden af, når det kommer til de såkaldte ”long haul”-ruter – det vil sige fra Europa til Asien og Amerika. Lige nu flyver Norwegian kun til Nordamerika (USA), men der er planer om at åbne direkte ruter fra Skandinavien (Oslo, Stockholm og København) og til Buenos Aires, Rio de Janeiro og andre Sydamerikanske ruter.

Det kan vi glæde os til, for Norwegians ruter til Las Vegas, New York, Miami og Bangkok er blandt de absolut billigste i dag, hvis du blot bestiller i tilpas god tid!

Post Author: Rita