Rejseblog: Top 25 i Danmark

På Rejsevejledning.dk har vi valgt at kåre top 25 af de bedste rejseblog i Danmark i 2015. Vi ønsker at hylde de blogs, som på en kreativ og unik måde deler inspirerende indlæg om det at rejse. Vi mener at disse blogs er en inspirationskilde for rejselystne danskere, som har brug for tips, guides og vejledning til den perfekte ferie. Med andre ord, drejer det sig om unikke blogs, der kan hjælpe deres læsere til enten at få en bedre oplevelse, når de rejser ud i verden, eller give de dagdrømmende, der endnu ikke har fået bestilt en rejse, en god mulighed for at blive inspireret.

Hos Rejsevejledning.dk er vi stolte af at kunne præsentere de 25 absolutte bedste rejseblogs i Danmark. 


Rejseblog: OnTrip

OnTrip er skrevet af en familie, der virkelig lever for at rejse. Med familiens mange forskellige rejsemål gennem tiden, skinner det tydeligt igennem, at de har passion for at rejse ud og opleve verden. På OnTrip bliver der delt rejsetanker, turbeskrivelser og anmeldelser fra de mange besøgte lande. OnTrip.dk er repræsenteret med mange destinationer, lækre billeder og spændende indlæg fra gæstebloggere. Desuden er den nem at tilgå og er skrevet i et tilgængeligt sprog.

OnTrip udtaler selv om deres blog: “På OnTrip.dk giver vi noget af os selv, vi har en holdning til tingene, og vi skriver om både det postive og de uheldige oplevelser. OnTrip.dk er i vores øjne også unik, da vi henvender os bredt til alle typer rejsende, med en blanding af erfaringer, anmeldelser, tips og rejsetanker. vildmedcharter.dk

Vild med charter

Denne blog er til den charter elskende dansker. Rikke Hundal beskriver alt, der har med charterferie at gøre. Rikke går i dybden med alt ligefra anmeldelser og rejsetips til dybdegående beskrivelser af forskellige hoteller og madoplevelser. Er du til afslappende charterferier, er det på Vild med Charter, at du skal finde inspiriation til dit næste rejsemål.

Rikke udtaler selv om sin blog: “Min blog fokuserer næsten udelukkende på charterrejser – en kategori, jeg ikke er stødt på andre steder, og som ikke bliver berørt så meget. Måske fordi folk tror det enten kun er for pensionister, rige mennesker eller at en charterferie bare er intetsigende og ukulturel – det vil jeg gerne modbevise!


Backpackerne

Backpackerne er en rejseblog, som er skrevet af Mads og Camilla, som er to unge og rejselystne mennesker. Mads og Camilla beskriver livet som permanent rejsende på deres side, hvor de har samlet de bedste rejsetips, rejseinspiration og guides til budgetter, når man er rejsende. Backpackerne synes selv, at deres blog er unik, fordi den giver et tydeligt indblik i, hvad det koster at rejse. De mener selv, at spørgsmål omkring budgetter er de fleste menneskers største spørgsmål, og de søger derfor at give rejsende tips og guides til dette. Mads og Camillas eneste krav til gode og unikke rejseblogs, er gode billeder, som er taget af bloggeren selv.

At rejse med børn

Stine og Michael har sammen med deres tre børn valgt at rejse ud og opleve den store verden. På deres blog beskriver de personlige og autentiske oplevelser fra forskellige rejsemål og går i dybden omkring det at rejse med børn. Med flere års erfarning giver Stine og Michael’s blog dig gode råd og guides til, hvad en børnefamilie skal kigge efter, når de besøger et nyt land. At Rejse med Børn har fokus på, at rejserne foregår på børnehøjde og lægger op til, at det er muligt at rejse på andre måder end blot charter. Stine mener selv, at en god blog bør signalere, at personerne bag bloggen brænder for det at rejse. Og det er der ingen tvivl om, at både Michael og Stine gør. 

Out’N’About

Outnabout er en rejseblog skrevet af Katrine Dybkjær. Denne blog ligger vægt på det eventyrlige pift med beskrivelser af blandt andet sejlerferier, vandreture samt backpacker ture.

Katrine udtaler selv om sin blog: “Hos Out’N’about finder du rejseeventyr, der har en ekstra dimension. Om det er vandreturer til Grønland, backpackereventyr hos indianerne i Panama eller sejlerferie på Mallorca, så kan du altid være sikker på at få en ekstra dimension af et godt og inspirerende eventyr med. At rejse for mig er at drage på eventyr. Ikke eventyr som H.C. Andersen skrev dem, men eventyr, der kan få hjertet til at banke, give dig noget nyt med hjem og gøre dig klogere på den verden vi lever i. Og denne dimension på bloggen, gør den til sin helt egen.

Rejseblokken

Karen og Lone har sammen skrevet Rejseblokken, som beskriver deres passion for at rejse. Her finder du en blog, der beskriver både smukke og sjove rejseoplevelser fra mange verdensdele. Der er god inspiration at hente med masser af indsigt i kultur, mad, natur og mere til. Rejseblokken er unik, fordi Karen og Lone både er journalister og bloggere. Dette gør, at de tager en journalistisk vinkling, der vil kunne inspirere folk. Rejsebloggen får desuden også ofte spændende indlæg fra gæstebloggere. Karen mener, at Rejseblog bør favne vidt og bredt, dække så meget af verden som mulig og variere mellem at lave guides og fortælle om specifikke steder så som et særligt hotel eller en speciel oplevelse.


Verden som legeplads

I 2014 valgte Tina og hendes mand at rejse ud i verden med rygsæk på sammen med deres fire små børn. Eventyret varede i 15 måneder, og Tina bød alle hendes læsere indenfor med personlig erfaring og autentiske oplevelser fra hendes rejse. Tina Rosendahl beskriver detaljeret om familiens evetyrlige og anderledes minder, og hvordan det har været at rejse med fire små børn. Familien havde ved afrejse ikke planlagt andet end den første uge i Phuket i Thailand, og de resterende 15 måneder blev derfor taget, som de kom. Tina og hendes mand har med deres fortælling vist, hvordan det er muligt at være spontan og finde på kreative løsninger, selvom man rejser med små børn. Med Verden som Legeplads har delt en historie, som aldrig er blevet læst før, og det gør derfor bloggen helt unik.  

Frisenvang

Line og Marianne Frisenvang er mor og datter, som elsker at rejse og har besøgt talrige steder i verden. Bloggerne rejser minimum to gange om året, og de elsker at opleve nye steder, anderledes kultur, smuk natur og spise dejlig mad.

Marianne udtaler om deres blog: “Vores rejseblog er lavet af 2 amatører, som ser vores rejser og de besøgte steder med vores meget ”private øjne”. Dvs. vi er hverken madanmeldere, rejseguider eller journalister, men repræsenterer den almindelige rejsende, som blot gerne vil ud og opleve verden på de præmisser, vi har som private personer dvs. vi befinder os i øjenhøjde med vores læsere.

Hvis du gerne vil høre om unikke og anderledes steder i verden eller få inspiration til, hvad du skal gøre eller se på din rejse, så kan du med garanti finde det på Frisenvangs rejseblog. 


Forstadsnomade

Pernille er en del af en dansk familie på fire, som har passion for at rejse ud og opleve verden. Med en del rejsemål i bagagen og et arbejde inden for rejsebranchen, er både Pernille og hendes mand passionerede og erfarne globetrottere. Forstadsnomade er en blog, der omhandler en speciel livsstil i form af et helt almindeligt hverdagsliv i forstæderne krydset med oversøiske rejser med rygsækken hvert eneste år. Pernille og hendes mand har backpacket alverdens steder gennem de seneste 20 år, og de sidste 6-7 år har deres børn været en del af deres rejser.

Pernille udtaler om sin blog: “Forstadsnomade er en personlig blog, med hovedvægt på vores oplevelser og erfaringer med at rejse med børn. Det er en masse skriverier om, at rejse ud i verden med små børn i rygsækken. Jeg skriver fortrinsvist for at bevare vores minder og dele vores eventyr med familie og venner. Samtidig håber jeg, at jeg, ved at dele ud af vores erfaringer, kan inspirere andre børnefamilier til at rejse ud i verden! 

Mette og Martin rejser

På bloggen her følger vi Mette og Martin på deres mange rejser. Der bliver blogget om hoteller, restauranter, seværdigheder og fantastiske oplevelser. Med flotte billeder og masser af inspiration, er dette en blog med fantastisk indhold.

Mette udtaler selv om bloggen: “Vores nuværende rejseblog skiller sig ud på den måde, at den kun indeholder personlige rejseanekdoter, som er skrevet, når vi er af sted. Vi skriver om alt fra små øjeblikke til store oplevelser og forsøger at fange det hele igennem kameraets linse. Vi kan godt lide at fortælle om de ting, steder og personer, der gør særlige indtryk. Vores blogindlæg er en form for postkort, der beskriver noget, som vi oplever lige nu og her.


Mit Paris

Louise Sandager er en ægte Pariser enthusiast. Som bosiddende i byen, oplever Louise Paris helt tæt på dagligt. Det afspejles tydeligt i hendes blog, som dækker alt fra caféer, kultur, butikker, hoteller og gode guides. Dette er dog kun en lille del af, hvad der bliver blogget om. Louise udtaler selv, at hun aldrig har skrevet om et sted, som hun ikke har været. Hermed står hun som en slags kritisk garant for de steder, som hun skriver om. Louises blog er perfekt, hvis man ønsker noget indsigt i Paris, inden man selv tager rejsen dertil. [/ezcol_3quarter] [ezcol_1quarter_end]

Departdeux

Departdeux er en rejseblog, som søger at beskrive, alt det som man ser, når man rejser, og alt det, som man drømmer om, når man stadig sidder derhjemme. Toke er 27 år og ekstremt rejselysten, og han har passion for at dele ud af sine oplevelser og erfaringer, som han har fået gennem de utallige rejser, som han har været på. Nikoline er 26 år og har oplevet store dele af verden. Hun søger at sætte billeder på alt, hvad hun oplever.

Toke og Nikoline udtaler om deres blog: “Vi har det som et mål at bloggen ikke “blot” skal være guides og tips til folk der skal ud og rejse. Mange rejseblog mangler den personlige og autentiske side og bliver derfor kommerciel. Vi taler meget om at vi skal huske at betragte bloggen som en dagbog med tanker og følelser.

Departdeux forsøger at være en personlig og autentisk blog, så parret kan give deres læsere en personlig tilknytning til bloggen. 


Shinimichi

Shinimichi er en blog skrevet af tvillingerne Sheena og Michelle. Gennem flotte billeder og beskrivelser, får man et indblik i deres mange eventyr og oplevelser fra alverdens spændende rejsemål. Med pigernes rejselystne passion, er denne blog en inspiration for enhver der tager et kig.

Shinimichi siger selv om deres blog: “Shinimichi er unik i den facon, at vi ønsker at inspirere folk til at gå på opdagelse gennem store som små ture, til at give sig i kast med friluftslivet i de nordiske lande og til at skabe venskaber på tværs af landegrænser. Shinimichi er fremfor alt en visuel inspirationskilde, der søger at drage læseren ind i vores oplevelser gennem egne høj-kvalitets billeder og beskrivende fortællinger. 

Nordthailand

Nordthailand er en blog, der samler information og beskriver byerne i det nordlige Thailand. Med fokus på byerne, bliver der blogget om naturoplevelser, seværdigheder, tips og guides samt meget andet spændende information. Med fokus på Nordthailand er dette en blog værd at besøge, hvis man drømmer om en rejse dertil og mangler information og viden. Kristian synes selv, at hans blog er unik, da den koncentrerer sig om et indsnævret område, så det man kan læse på bloggen ikke spredes for vidt ud over mange forskellige lande, byer etc. For Kristian selv, er det vigtigt, at en rejseblog indeholder noget “in-sider” info fra herboende danskere, så læseren herved føler, at de får noget info, som de ikke finder andre steder. Derudover skal der være en hyggelig tone, og det skal være muligt at se, hvem der står bag samt komme i kontakt med dem, der står bag. 


RejseKris

Kristoffer Føns har med sin blog sat fokus på storbyferier og alt man bør vide herom. Bloggen kommer vidt omkring i storbyer som Paris, London og Berlin for blot at nævne nogle få. Der bliver skrevet om personlige oplevelser, samt givet gode tips og guides til livet i storbyen.

Kristoffer siger selv om sin blog: “Rejsekris er helt unik, fordi jeg hver dag hjælper over 100 danskere, der skal fra lufthavne og ind til den storby, som de besøger“.

Rejsekris er den perfekte blog, hvis du søger inspiration til nogle af verdens storbyer. 

Jannik Puggaard

Denne blog er lavet af Jannik Puggaard. Fra en ung mands synspunkt, bliver der blogget ærligt om personlige erfaringer, tanker og oplevelser fra diverse rejsemål. Jannik’s blog fortæller om det at være på farten med kun en rygsæk som bagage, og den er en fantastisk inspiration til andre, der er i en ung alder, overvejer at rejse ud i verden.

Jannik ønsker at vise sine læsere sandheden, og han er derfor hudløst ærlig i alt, hvad han skriver: “Da jeg selv rejser alene, og tingene tit kan blive tunge at bære på selv, valgte jeg at lave en blog, med et løfte til mig selv om at være ærlig. Om det indebar dumme, provokerende eller socialt uacceptable oplæg, var jeg kold for. Jeg synes selv, at min blog har levet op til det, jeg har lovet mig selv, og jeg er stolt af resultatet.” 


David-Sylvest

David Sylvest appellerer til den rejselystne person. På hans blog finder du masser af inspiriation til diverse rejsemål. Ved blandt andet at blaffe og couchsurfe, beskriver David, hvordan det er at rejse verden rundt på minimale omkostninger. David fortæller, at det der gør hans blog unik, er ham selv som person. David prøver i stor stil at lade sig selv og sin personlighed trænge igennem på sin blog og dele ud af meninger, holdninger og tanker. Han synes, at det personlige er det, der gør en blog ekstra inspirerende og spændende at læse. 

Hideaway

Hideaway er en blog, som søger at give dig den bedste mulighed for at “gemme” dig fra hverdagens stress og jag. Bloggen giver dig detaljerede beskrivelser af fantastiske og anderledes rejsemål med enestående beliggenheder. Hideaway sætter fokus på charme og autencitet på steder, hvor man kan finde uformel stemning og albuerum. Bloggen giver dig detaljer om hvert enkelt rejsemål, som f.eks. kan være vingårde eller landsteder ved kysterne. Beliggenhed er en væsentlig faktor, når det kommer til valg af rejsemål, og Hideaway giver dig muligheden for at finde idylliske og unikke rejsemål. 


Where2Go

Where2go er en dedikeret blog, som går helt tæt på, men som samtidigt zoomer ud og får et bredere perspektiv på rejsedestinationer. Bloggen målretter sig den rejselystne læser, der søger oplevelser ude i verden, men også i Danmark.

Where2go er en blog, der udgives af Aller Media 2014 A/S, som selv siger om bloggen: “WHERE2GO det oplagte og umiddelbare sted at starte, for dig som drømmer om eller planlægger en rejse i nær fremtid. På WHERE2GO kan du finde et væld af rejseartikler fra både Danmark og den store verden – det er den perfekte inspiration til din næste ferie.Vi skriver om tendenser, myter og nyheder, og vi vil guide dig til de bedste gastronomiske, kulturelle og æstetiske oplevelser i hele verden. Vi vil altid være helt tæt på de spændende rejsemål, men også zoome ud for at give dig det brede perspektiv.

VisitFootball

VisitFootball er en unik og anderledes rejseblog, da den udelukkende sætter fokus på fodboldrejser rundt omkring i verden. Bloggen giver detaljeret og specifikke beskrivelser af rejser, hvor du kan opleve dit yndlingshold eller to erfarne hold spille mod hinanden. VisitFootball går i dybden omkring fede rejser, hvor Champions Legaue, Europa League eller en EM-slutrunde kan blive implementeret.

Bloggeren, Claus Bermann, udtaler selv om bloggen: “VisitFootball.dk er den eneste rejseblog i Danmark om fodboldrejser – og det gør den for det første til noget specielt. Derudover prøver jeg at holde min blog meget relevant og brugbar for læserne, således at jeg også skriver om hvordan de kan få lignende oplevelser. Det er altså ikke kun rejsebeskrivelser, det er også gode råd til læsernes egne rejser. 


RejsenTil

Hos RejsenTil finder du nyheder, tips og guides til inspirerende og anderledes rejsemål. På bloggen kan du læse rejsenyheder om alt inden for rejseverdenen – det kan f.eks. være nye rejsesites, tilbud eller blot nyttig information. Desuden tilbyder bloggen specifikke guides til bestemte destinationer.

Claus Bermann siger selv om sin blog: “Mit mål med bloggen er den skal skille sig ud fra andre rejseblog, jeg prøver at lave lidt “skæve” vinkler på rejser. Især bruger jeg mange billeder. Det visuelle mener jeg er en stor del af en rejseblog. Billeder er nemmere at forholde sig til end tekst og dermed få læserne endnu mere ud af artiklerne. 

Jakobs Rejseblog

Jakob Dahl Kock er med sin alder på kun 16 år, en erfaren og rejselysten blogger fra Skagen. Jakob skriver og fortæller om sit år i Oregon, hvor han var på udveksling. Jakobs rejseblog er simpel men på samme måde detaljeret, i det han beskrivende fortæller om sine oplevelser gennem hans år på udveksling. Jakob synes selv, at en rejseblog bliver mere spændende og inspirerende, hvis læseren varierer sine blogspost og fortæller om nye og anderledes oplevelser, hver gang man laver et nyt opslag. Derfor forsøger Jakob at sætte fokus på hans anderledes oplevelser i USA.


Eksotiske Rejser

På bloggen Eksotiske Rejser, er der masser af indblik og viden at hente fra mange smukke, anderledes og eksotiske lande. Her er der gode guides, nyttige tips samt masser af inspiration til de rejselystne læsere, som gerne vil vide mere om den store verden. Eksotiske Rejser synes selv, at deres blog er helt unik, fordi den byder på spændende og anderledes indlæg omkring det at rejse. Eksotiske Rejser giver dig indlæg om alt fra specifikke destionationer til råd omkring det at rejse.

Mine afbudsrejser

Mine afbudsrejser er en blog, der ligger fokus på alt, der er værd at vide om rejser. Med fokus på afbudsrejser, får du spændende og anderledes indlæg om spontane ferier til andre lande. På bloggen er der nyttig rådgivning at hente til, hvordan du finder den billigste afbudsrejse. Desuden er der gode ideer at hente til dit næste rejsemål. Mine Afbudsrejser er værd at tjekke ud, hvis du står med tanken om snart at tage en spontan rejs eller, hvis du har brug for viden omkring, hvordan du bedst vælger en afbudsrejse, som passer til dig. 


[ezcol_3quarter]

Anatolien Rejser

Anatolien Rejser er en rejseblog, som giver dig alverdens informationer, tips, råd og vejledning omkring at rejse ud i den store verden. På siden finder du spændende og unikke indlæg, som inspirerer folk til at gå på opdagelse i alle verdens hjørner. Da bloggen ikke har taget en specifik drejning, breder den sig udover diverse områder, som billige og anderledes rejser, rejseforsikringer, huskelister til rejsen og meget andet. Bloggen er en guide for dig, der har brug for inspirerende og kreativ læsning om det at rejse. 

anatolienrejser.dk

Post Author: Rita