Hvordan sover du på ferien?

Der er altid stor fokus på hvordan du kan sove bedre i dit hjem, hvilken seng du skal have og hordan klimaet i soveværelset skal være. Dette er forståeligt da vi som mennesker er afhængige af søvn og da dårlig søvn kan ødelægge vores dag. På trods af at der er stor fokus på søvnen, er der langt mindre fokus på hvordan vi sover når vi er på ferie. Dette er synd da vi ikke kun skal have en god søvn for at være friske på arbejdet. Spørg dem omkring dig: Hvordan sover du for tiden? Vi som mennesker skal have søvn for at kroppen og sindet kan restituerer og lade kroppen op til en ny dag. En ferie kan derfor hurtigt blive ødelagt hvis din søvn ikke har været god. I denne artikel giver vi dig nogle tips til at sove bedre på din ferie.

Hvordan sover du godt?

Sengen er naturligvis en af de primære faktorer, for at du får en god nattesøvn på din ferie. Det kan være svært at skulle vende sig til en ny seng når man er på ferie og mange gange er hotellers senge meget bløde. Selvom det kan være dejligt at have en kæmpe seng man kan boltre sig i, kan det være en dårlig idé at vælge et hotel værelse med en stor seng. Der er nemlig stor chance for at, hvis du vælger en mindre seng vil den ligeledes have en fastere madras og du vil kunne sove lidt bedre.

Hvis sengen er langt fra behagelig i forhold til dine behov, skal du aldrig holde dig tilbage med at spørge efter et andet rum. Blot gør opmærksom på at det er sengen du utilfreds med, således at du får et rum med en anden seng. Husk på at hotellet går op i at deres værelser er gode at sove i, da der er hvad de lever af.

Tilpas dig den tidszone du flyver til

Kroppen har sit eget ur, der ligeledes gør at vi bliver afslappet og klar til at sove om aften. Dette ur er dog indstillet efter dine normale omgivelser og kan derfor ikke altid regnes med hvis du rejser til en anden tidszone. Det er derfor vigtigt at du tilpasser din søvn under flyveturen.

Er det eksempelvis nat i Danmark men eftermiddag i landet du rejser til, skal du ikke sove i flyet da du skal kunne sove om aften i det land du rejser til. Tving i stedet dig selv til at blive oppe, så du kan sove efter den lokale tid i landet du rejser til.

Din krop er indstillet efter solen, når solen kommer frem ved din krop at det er på tide at du skal op og ligeledes når den går ned, begynder din krop også at lukke ned. Har du derfor svært ved at følge de nye tider i landet kan du få en sollampe som du kan sætte på hotel værelset. På den måde snyder du din krop til at vågne op når det passer den lokale tid og ikke tiden i Danmark.

Post Author: Rita