Pas på dig selv i solen

Selvom det er alle steder i medierne her omkring sommeren, så kan det ikke siges nok gange, man skal passe på sin krop i solen. En solskoldning kan ødelægge din ferie. Du vil ikke have mulighed for at kunne ligge i solen hvis du er blevet skoldet, men en mere seriøs vinkel af en solskoldning er de farer som en solskoldning giver. Solskoldning kan resulterer i hudkræft, men også i hedeslag og solstik som også i høj grad kan være farligt for dig. Så i stedet for at få ødelagt din ferie og sat dit helbred i risikozonen, så pas på dig selv. I dette indlæg vil vi give dig råd til, hvordan du beskytter dig selv og giver din hud den rette beskyttelse i solen og i varme omgivelser.

Når solen er stærkest

Solen er ikke altid lige stærk og det er derfor bedre for dig at være i solen på nogle tidspunkter end andre. Solen er stærkest fra kl 12 til klokken 15 og grundet solens styrke i dette tidsrum er det anbefalet at du trækker ind i skyggen eller ind under en parasol hvis du sidder ved poolen. Således undgår du de stærkeste stråler fra solen.

Husk at babyer og mindre børn ikke har godt af at være i solen, der skal mindre til at brænde dem og ligeledes skal der mindre til at de bliver dehydreret. Sørg derfor for at de kommer ind i skyggen og hvis nødvendigt at de får solcreme på eller tøj der dækker deres hud.

Husk solcremen!

Det er utrolig vigtigt at huske solcremen, da det stopper alle de dårlige strållinger fra solen. Du vil stadig blive brun på trods af solcreme, du vil dog ikke blive skoldet. Husk at selvom det er overskydet, kan solen stadig sender stråler ud og du skal derfor have solcreme på, på trods af skyerne. Når du er i udlandet kan solen være stærkere alt efter hvor du befinder dig, husk dette når du vælger solcreme og mængden heraf.

Solhat er en god idé

Solhatte er måske ikke noget der ses mest af, men det er faktisk en rigtig god idé. Sol direkte på issen kan gøre dig utrolig dårlig tilpas. Du bliver ligeledes hurtigt skoldet i hovedbunden, da huden er så følsom på den del af kroppen.

Pas på du ikke dehydrerer

Det er vigtigt at drikke store mængder vand så din krop ikke bliver dehydreret. Dehydrering kan ikke blot gøre dig utilpas men også få dig til at besvime. Husk ligeledes at få dine børn til at drikke, da de ikke nødvendigvis er klar over behovet for vand.

Sidst men ikke mindst, så husk at have en rigtig god sommerferie!

Post Author: Rita