Hvorfor rejse langt?

I takt med at flybilletter er faldet i pris, er det også blevet normalt, at når man skal holde sommerferie, rejser man ud af landet. Dette er en trist udvikling, da Danmark har rigtig meget at tilbyde. Det er naturligvis spændende at opleve nye kulturer, men hvis man blot vælger at have en enkelt sommer hjemme kan man spare nogle af de mange penge på en udenlandsk rejse som kan bruges næste år og samttidig kan man opleve nogle af de mange oplevelser der er at hente i vores egen baghave. Skal du holde ferie i Danmark, er det roadtrip til Jylland, langt fra et dårligt valg. I dette indlæg vil vi give nogle gode ideer til hvad du skal opleve på din rejse langt gennem det eventyrlige jyske.

Den kulturelle tur til Jylland

Jylland er måske ikke kendt for dette, men de har faktisk et stort antal af rigtige gode museer, som er stop fyldt med historie og kultur. De mange museer har også aktiviteter for børn og du kan derfor både få en lærerig og sjov ferie for dig og dine børn. Herunder giver vi et eksempel på en række museer af høj kvalitet, i Jylland.

Vejlemuseerne

Køre du fra Fyn eller Sjælland vil dette være det første museum du køre forbi. Dette museum er meget aktivt og har ikke blot historien hængende på væggen og stående i glasmontre, de giver børnene muligheden for at prøve hvordan det var at leve i gamle dage. De har både udstillinger lige fra vikingetiden til renæssancen. Dette er klart et besøg værd på jeres roadtrip.

Danmarks industrimuseum

Dette museum ligger ikke langt fra Vejle og giver dig muligheden for at rejse langt tilbage i tiden. På dette museum udstilles alt fra påklædning til gamle telefonanlæg og landbrugsmaskiner, fra gamle dage. Det er et sjovt besøg hvor det virkelig går op for en, hvor meget Danmark har udviklet sig som land og som befolkning. Specielt også et sjovt besøg for yngre børn, der primært kun kender til computere, tablets og smartphones.

De alternative attraktioner

Her er et bud på attraktioner der er lidt sjovere for børn, såsom vikinge museer og akvarier.

Labyrinthia

Labyrinthia består af syv kæmpe labyrinter udendørs som man kan prøve at finde ud rundt i. Dette er en sjov aktivitet for børnene som vil holde dem underholdt i timer, men det er helt klart også sjovt for voksne at få afprøvet deres stedssans.

Fængselsmuseet

I Jylland ligger ligeledes et fængselsmuseum. Her kan du komme ind i et ægte fængsel og få lov at se hvordan livet i fængslet er. Fængslet er naturligvis ikke i brug, det bruges i dag kun som museum og til andre sociale aktiviteter. Når du besøger fængslet kan du ligeledes være heldig at ramme ind i nogle af deres mange ekstra aktiviteter såsom en midelalder dag. Fængslet er meget aktivt og i høj grad børnevenligt.

Post Author: Rita