Forbered dig før rejsen

Der er mange ting som skal på plads inden man rejser og lidt forberedelse kan hindre nogle af de problemer der kan opstå på en flyvetur. Der er naturligvis ikke brug for den samme forberedelse til alle rejser, da der kan være forskel på flyvningens længde og destinationen. Vi har i dette indlæg valgt at fokusere på de generelle forberedelser du kan lave for at få en lettere rejse, som sagt er det generelt og ikke for én bestemt destination og det er derfor altid anbefalet at tjekket udenrigsministeriets side for at være opdateret på nye regler eller nyheder omkring landet du rejser til.

Før du rejser

Tiden før du rejser er der som sagt meget man lige skal have styr på, blomster skal vandes, postkassen skal tømmes og katten skal finde et andet hjem. Vi har derfor lavet denne oversigt så du ikke glemmer at forberede de essentielle ting til din rejse.

Har du styr på alle dine rejsedokumenter og legitimation?

Når du rejser er det naturligvis vigtigt at du har dit pas med dig. Har du ikke et pas skal du bestille det i god tid, da det kan tage noget tid at blive lavet. Har du glemt at bestille pas i god tid, kan du altid ansøge om et midlertiddigt pas. Et midlertiddigt pas gælder kun for den specifikke rejse du bestiller det til. Når du kommer hjem fra rejsen skal dit midlertiddige pas byttes til dit rigtige pas der i mellemtiden er blevet lavet.

I nogle lande kræver de at du søger om turist visum, eksempelvis i Amerika kommer du ikke ind i landet uden et visum. For at ansøge om visum skal du kontakte rejselandets ambassade eller landets repræsentant i Danmark. Er du i tvivl kan du altid kontakte Danmarks udenrigsministerie.

Skal du køre i bil på din ferie er det vigtigt at du har det korrekte kørekort. Nogle lande såsom Amerika kræver at du får internationalt kørekort. Dette kan du få ved at kontakte det danske politi og ansøge om at tage testen. Et internationalt kørekort holder ikke for evigt og koster et mindre gebyr.

Hvis du tager receptpligtig medicin er det yderst vigtigt at du får de rette dokumenter fra din læge så du får lov at rejse med din medicin. Får du ikke det kan de nægte dig at tage medicinen med ind i landet og i værste tilfælde kan de også nægte dig adgang til landet. Så husk altid at have styr på dokumentationen for din medicin.

Post Author: Rita