Tag til Afrika – En zoologisk have i den fri natur

Du har sikkert før været i zoologisk have for at se på dyr. Men har du nogensinde set et dyr, i den fri natur? Selvfølgelig kan du tage i skoven for at se dådyr, men hvad med løver, næsehorn eller zebraer? Tag på opdagelse i Kiplings eZoo og find ud af, hvor din næste rejse skal gå hen.

Løven – et majestætisk rovdyr

Du er troppet op foran zoologisk have, for at have en hyggelig dag med venner og familie. Måske har du glædet dig til at se lige præcis løven, for det er ikke hver dag, at man får lov til det. Desværre er der vildt mange mennesker i zoologisk have, og det er lidt svært at se løven ordentligt. Du beslutter dig for at se nogle andre dyr i mellemtiden. Når du kommer tilbage, ligger løven og sover, og du ender med ikke at få den set.

I zoologisk have er dyrene bag tremmer. Desuden får de serveret føden og behøver ikke selv at jage den. Det er ikke helt sådan, det foregår i virkeligheden. Løven er f.eks. det største rovdyr i Afrika. Hanløven er kendt for sin store manke, som kan blive helt op til 1,2 m. høj. Hanløven selv kan komme op og veje 250 kg.

Hunløven derimod vejer mellem 120-180 kg. Faktisk er det hunløven, som oftest tager på jagt for at fange føden. Typisk går løven efter dyr, der vejer mellem 50-300 kg., men hunløven kan sagtens nedlægge en bøffel på 900 kg. Det betyder altså, at den kan nedlægge et dyr, der vejer 5 gange så meget som den selv. På en safari i Afrika, kan man have muligheden for at se dette.

The Big Five

På din tur i zoologisk have har du droppet at se løven. Der er heldigvis også mange andre spændende dyr. Men hvilke dyr skal du se? Hvis du ikke har noget specifikt dyr i tankerne, kan det være du skal se The Big Five.

The Big Five omfatter bøflen, elefanten, løven, næsehornet og leoparden. Navnet stammer fra da folk tog på storvildtjagt. Disse fem dyr var de farligste og sværeste dyr at nedlægge. Dermed var der også mest præstige i at fange disse. I dag er det heldigvis ikke derfor, at disse dyr er så populære. I stedet er det fordi, det er fem fantastiske, smukke og spændende dyr. Derudover befinder de sig alle i Afrika.

Din dag i zoologisk er slut. Det var hyggeligt, men ikke helt som forventet. Det kan være, at du har fået endnu mere lyst til at se dyrene, og hvordan de agerer i den fri natur. I så fald er det bare at komme afsted. Du fortryder det ikke!

Post Author: Rita