Dyreliv i et fantastisk Grønland

Grønland er et helt unikt land til at opleve helt specielle og særprægede dyr. Dyr, du ikke kan finde andre steder. Dyreliv findes i et kæmpe domæne, som vi mennesker ikke har adgang til. Dyrene lever på det kæmpe indlandsis, hvor de færdes fantastisk godt. De specielle dyr findes både i luften, fjorde, hav, fjeldene og i bjergene. Indlandsisen udgør 80% af landmassen i Grønland.

Dyreliv

Dyreliv på land

På land, kan du opleve specielle dyr som isbjørne, moskusokser, rensdyr, polarræve, sneharer, ørne, ryper, lemminger og den sjældne arktiske ulv. Alle disse forskellige dyr, er en del af den landbaserede fauna i Grønland. De forskellige dyr findes hver især, mange forskellige steder i Grønland.

De arktiske ulve findes for eksempel kun i det højeste nord og hører kun til det nordøstlige Grønland. Moskusokserne kan modsat de arktiske ulve bedst lide at bo nær grønne arealer i Grønland. De findes dermed sammen med 10.000 andre dyr, i et grønt fjeldlandskab, som er afrundet af isen.

Den særprægede isbjørn, findes også på Grønland. Hvor den lever mellem landet og havet. Den grønlandske isbjørn spiser som regel kun sæler og fugle, men kan også sagens spise planter i sommerperioden. I Grønland kan man også opleve den omtalte Grønlands hvidebjørn.

Dyr i vand

Hvalerne er specielt kendt på Grønland. Grønland er faktisk mange gange samlepunktet for mange af verdens hvaler. Hvalerne er et “must” på sin rejse til Grønland og er mange gange også hovedattraktionen, når man skal se dyr i havet. Hvaler er også lette at spotte i det flotte grønlandske landskab, især når man er på krydstogt eller kystsejladser, kommer der tit en hval op og “hilser”.

Det er især hvaler som pukkelhvaler, spækhuggere og narhvaler, man oplever på sin rejse. Men Grønland har mange flere hvaler at byde på, nemlig hvaler som hvidhvaler, blåhvaler, sildepiskere, finhvaler, kaskelotter og selvfølgelig den kendte grønlandshval.

Havet er også beriget med mange andre dyr, såsom en række sælarter, hvalrosser og andre brede variationer af dyreliv. Udover dyreliv i vand, er der også dyreliv i form af fugle. hvor man kan møde kæmpe fugle såsom falke og havørne.

Post Author: Rita