Huskeliste før rejsen til Australien

Australien er en rejsedestination fuld af oplevelser. Australien har det hele at byde på, heriblandt hvide strande, spændende naturliv, vandsport og storbyen Sydney. Som i mange andre lande er der dog regler for turister når de skal ind i landet og det er derfor en god idé at undersøge hvad du som turist skal være opmærksom på inden rejsen. Herunder kan du læse et udtag af hvad du som turist skal være opmærksom på når du vil opleve den enestående Ø Australien.

Har du pas og visum på plads?

Når du besøger Australien skal du have visum, dette visum skal søges og modtages inden rejsen. Der findes flere forskellige visaer i Australien, dog er det mest almindelige for turister et eVisitor visa, som giver dig lov til at besøge landet i op til 3 måneder så længe du er dansk statsborger, med et dansk pas og er i besiddelse af en ren straffeattest.

Et visa sikre dig ikke adgang, hvilket vil sige at du på trods af at have visa, kan blive afvist i tolden. Dette sker dog sjældent hvis du har dine papirer i orden og med dig.

Du kan ligeledes nedsætte chancen for at blive nægtet adgang ved at sikre dig, du ikke har nogle ulovlige madvarer eller andet organisk med i kufferten. Australien er en Ø og de har derfor skarpe regler for hvad der må tages med ind i landet, for at sikre at fremmed elementer ikke påvirker den nuværende balance på Øen.

Husdyr med på turen

Ønsker du også at din hund eller kat skal med på eventyr, er det vigtigt at du i god tid, undersøger import reglerne for dit husdyr. Import reglerne for en normal huskat eller hund indenbærer for det meste et program som starter et par måneder før rejsen, hvor dyret skal til dyrlægen og du skal søge om importtilladelse. På Australiens ambassade er der en automatisk funktion hvor du kan gå ind og få planlagt import processen for dit husdyr. Det er vigtigt at følge denne plan fuldt ud, da Australien som sagt er en Ø og de derfor er meget strikse med hvad der kommer ind i landet af dyr.

Der gøres dog opmærksom på at der er andre regler for førerhunde, disse regler kan ligeledes findes på hjemmesiden for den australske ambassade.

Medicin

Tager du regelmæssigt receptpligtig medicin og har brug for at tage medicinen med på ferie er det vigtigt at få en recept på engelsk og udelukkende medbringe medicin til 3 måneder. For yderligere information, kan du tjekke den australske ambassade.

Når du tager til australien er der ifølge ambassaden ikke nogle vacciner som er påkrævet. Har du dog børn med som skal være i kontakt med andre børn såsom daginstitution, er det påkrævet at de har fået samtlige af de børnevacciner der står til rådighed i Danmark.

Kør selv ferie

Vælger du selv at køre Australien rundt, er det vigtigt at du får ansøgt om et internationalt kørekort, da det danske kørekort ikke er nok i Australien.

Post Author: Rita