3 tips til bekymingsfri billeje i udlandet

Hvis du, som mange andre eventyrere, har planer om at leje bil på din rejse til udlandet, bør du læse med her. En udlejningsbil giver dig gode muligheder for at se og opleve mere på din ferie. Det kan i mange tilfælde gøres relativt billigt. Det er dog vigtigt, at du er opmærksom på at din bilforsikring hjemmefra ikke er gældende for en lejet bil i udlandet. Forsikringen du tegner i forbindelse med billeje, dækker ikke altid det du tror den dækker.

1. Vælg det rette udlejningsfirma

Du kan med fordel leje bilen hjemmefra, hvor du i ro og mag kan sammenligne priser og gennemlæse de forskellige tilbud. Så slipper du også for at stresse over billeje når I er ankommet til den valgte destination. Flere foreninger og virksomheder har indgået fordelagtige rabataftaler med udvalgte udlejningsselskaber. Inden du bestiller din feriebil, kan du med fordel undersøge, om du kan få rabat. Så er der trods alt lidt flere penge til god mad og endnu flere oplevelser.

FDM anbefaler desuden, at du vælger et udlejningsfirma, der har mange filialer. Helst et udlejningsfirma der også har kontorer i Danmark.  Denne anbefaling skyldes klagestatistikken, der viser, at de fleste klager i forbindelse med billeje i udlandet omhandler mindre lokale firmaer. Hvis du skulle være så uheldig, at der går noget galt med bilen på ferien, kan det i øvrigt være en fordel, at du ikke skal diskutere forsikringbetingelser og skyld på kroatisk.

2. Læs det med småt

Du har sikker undersøgt markedets priser grundigt inden ud har bestilt din udlejningsbil til ferien, og har måske endda gjort dette hjemmefra. Det mange dog glemmer at undersøge, er betingelser og vilkår for de enkelte udlejningsvirksomheder, men det er meget vigtigt at du får læst det med småt, både når du booker, og når du afhenter bilen.

Der kan være stor forskel på hvad minimumskravet er til bilistens alder. Hvor mange år har bilisten haft kørekort, specifikke kilometerbegrænsninger samt vilkår og betingelser for forsikringen. Når du kender til forholdene er det nemmere at tage stilling til om noget skal ændres. Er du meget i tvivl om krav og vilkår for det enkelte selskab, bør du overveje en anden løsning.

3. Undersøg forsikringsvilkårene

Som sagt dækker din almindelige bilforsikring ikke, og det er derfor nødvendigt at undersøge hvad forsikringen for feriebilen dækker. Du vil opleve, at der kan være stor forskel på, hvad en kaskoforsikring dækker i udlandet sammenlignet med kaskoforsikringen du kender herhjemmefra.

Du bør især være opmærksom på om ansvarsforsikringen (Liability Insurance Supplement) der er inkluderet er dækkende, altså om forsikringssummen er stor nok. Hvad gælder kaskoforsikringen (Loss Damage Waiver), er det nødvendigt at undersøge, om der er specifikke skader som denne ikke dækker, samt hvor stor selvrisikoen er. Nogle gange kan det betale sig at betale sig til en mindre selvrisiko.

Post Author: Rita