Top 5 ting at opleve i Sri Lanka

Sri Lanka er en lille ø sydøst for Indien. Sri Lanka er bestemt et besøg værd, trods sin beskedne størrelse har landet meget at byde på. Sri Lanka er et land med både berigende natur, kultur og strande. Den bedste måde at opleve Sri Lanka er med Kipling Travel, som tilbyder flere forskellige rejser til Sri Lanka.

Pinnawala Elephant Orphanage

Pinnawala Elephant Orphanage er et statsstøttet elefantbørnehjem. Her bliver man mødt af verdens største samling af elefanter.

I elefantbørnehjemmet findes der elefanter fra tre generationer, og i 2011 levede der 88 elefanter. Et besøg på elefantbørnehjemmet vil give mulighed for at komme helt tæt på elefanterne og opleve hvordan de lever i Pinnawala.

Kandy

Kandy er en storby i Sri Lanka, byen bliver også kaldt landets buddhistiske centrum. Kandy er en smuk by med flotte småbjerge og søer. Derudover er byen optaget på UNESCO’s liste over verdenskulturarv.

Byen er blandt andet blevet optaget på grund af Dalada Maligawa templet, som også er kendt som “Tandens tempel”. Templet opbevarer nemlig relikviet kendt som Buddhas tand, templet bliver besøgt dagligt af hvideklædte munke som beriger Buddhas tand med lotusblomster.

Templet har en unik placering ud til en af søerne i Kandy, som gør det utroligt smukt at kigge på.  Templet bliver desuden fejret omkring juli og august for Buddhas odontologiske rester med 10-dags optog gennem Kandy.

Sigiriya Klippen

Sigiriya klippen er et must på en rundrejse i Sri Lanka, klippen gemmer på historie fra det 5. århundrede. Klippens top var nemlig sted for en kæmpe kongepalads med skulpturer, haveanlæg og badebassiner.

Klippen er et af Sri Lankas største seværdigheder og måler 200 meter over jorden. Klippen har mere end 1000 trin op til toppen. På vejen op kan der opleves stadig eksisterende maling og skulpturer.

Det er bestemt ikke spildt at gå helt op på toppen af klippen. På toppen er der en enestående udsigt til omkringliggende jungle og bjerge. Klippen er desuden i UNESCO’s liste over verdens kulturarv. Alt dette gør den et besøg værd.

Nationalpark

Sri Lanka er et land beriget med flot natur og masser af vildt dyreliv. Den bedste måde at opleve dette, er ved at besøge en nationalpark. De to største nationalparker på Sri Lanka er Minneriya Nationalpark og Yala Ruhunu Nationalpark.

Minneriya Nationalpark er den største nationalpark på Sri Lanka. I Nationalparken er der mulighed for at opleve elefanter, aber samt et rigt og farvestrålende fugleliv. Derudover er der mulighed for at se den sjældne srilankanske leopard.

Yala Ruhunu Nationalpark er Sri Lankas næststørste Nationalpark og den mest besøgte. I Nationalparken findes der 44 forskellige pattedyr heraf elefanter, vilde vortesvin, læbebjørne samt leoparder. Det siges at Nationalparken har den største bestanddel af leoparder i verden. Derfor er sandsynligheden også større for at se disse rovdyr.

Tropiske Strande

Landet er beriget med flotte strande, hvilket er et perfekt sted at afslutte sin ferie. Med Kipling Travel afslutter rundrejserne typisk med afslapning. Dette gør at rundrejsen afslutter på den bedste måde. De to mest populære og flotteste strande på Sri Lanka er Trincomalee og Unawatuna.

Trincomalee er en by som er beriget med masser af hvide sandstrande og krystalklart blåt vand. Derudover er der mulighed for at dykke og snorkle, da vandet indeholder et farverigt dyreliv. Dette område er desuden ikke så besøgt som andre strande på Sri Lanka.

Unawatuna er en lang og smuk sandstrand. Beliggenheden er på Sri Lankas sydspids tæt op af den smukke koloniby, Galle. Det er en meget afslappende stemning på Unawatuna, som er omgivet af palmer og kokostræer.

Post Author: Rita