Peru – Inkaernes land

Det kan være svært at finde ud af hvad man vil på sin rejse. Når man er derhjemme og er kommet hjem fra arbejde, kan det lyde mest lokkende med en badeferie med sol og strand. Når man så kommer frem, vil man helst ikke fortsætte med at sidde stille, men ud og bevæge kroppen på anden vis end rundt på kontoret. Værre kan det blive hvis man rejser flere, hvor alle forventer hvert sit af rejsen.

Rejser man til Peru, vil der være noget for alle at opleve. Her er smukke trekking stier at gå langs, en smuk natur man kan nyde og ikke mindst de storslået bjerge og ruiner der hiver os tilbage til inkaernes tid. Machu Picchu er et af de steder, der er nødvendigt at besøge. Det er et af de helt store turistmål, og det er der også en grund til. Flere af turistmålene kan findes på peru-rejsen.dk.

Her besøger man den glemte by fra inkaernes tid, beliggende i 2.430 meters højde i Andesbjergene og en del af UNESCO’s kulturarvsliste siden 2007. For at få den absoult bedste oplevelse, kan man tage inkastien op til byen, og dermed komme ud og se naturen omkring. Er man ikke så glad for trekking eller ikke i stand til dette, er det muligt at tage toget næsten hele vejen.

At besøge Machu Picchu

Som det første bliver man mødt af solporten, indgang til byen. Derfra vil der være en udsigt, der fejer benene væk under en, og ved solopgang vil der møde en et fantastisk syn fra porten. Det er muligt at se ud over hele dalen, samt at se størstedelen af byen fra dette punkt. Ved soltemplet ligger kongegraven, der er dog ikke adgang ned i templet, men selv udefra er det et besøg værd.

Byen blev forladt da spanierne kom, de nåede dog aldrig frem til denne glemte by og dermed siges det at den eneste velbevarede solsten er at finde her. Det menes at der har været flere at finde, men de blev alle destrueret under invasionen. Denne sten havde en enorm stor betydning for inkakulturen, og siges at være er en form for astronomisk kalender.

I det hele taget var solen en vigtig faktor i hele inkaernes kultur. Derudover er de meget kendte for at have forudsagt jordens undergang i 2012, hvilket de heldigvis tog fejl i. Inkakulturen er ikke en af de mest kendte i verden, men alligevel ved de fleste godt hvad der snakkes om, specielt når det kommer til deres kalender.

 

Post Author: Rita