Skån miljøet og sats på bæredygtig turisme

“Vores miljø er skrøbelig, og vi skal alle sammen begynde at passe bedre på vores miljø.”: Sådan lyder dagens forskrift. Når det gælder miljøproblemer, er der mange meninger derom. Nogle er af den mening, at den globale opvarmning er opspind, mens andre mener, at det er en realitet. Vi er af den mening, at hvad enten vores planet er i fare eller ej, er én ting sikker: At skåne miljøet og behandle andre med respekt bør være vores alle sammens mål.

Herhjemme kan man handle mere miljøvenlig ved eksempelvis at have energiløsninger, som benytter grøn energi til opvarmning af hjemmet. I turismeindustrien kan man også handle efter principperne om at skåne miljø og vise social ansvarlighed. Dette hører under betegnelsen “bæredygtig turisme”. Bæredygtig turisme hentyder til den slags turisme, som fokuserer på social ansvarlighed og respekt for den lokale befolkning, kultur samt omgivelser.

Det handler om, at man på en rejse viser respekt for det land, den kultur og de mennesker, man besøger. Endvidere skal man også skåne miljøet og de omgivelser, man befinder sig i, ved at handle med omtanke og omhu.

Bæredygtig turisme tager udgangspunkt i sund fornuft, som siger, at man skal behandle andre, som man selv vil behandles. Man skal også behandle stedet, man besøger, som om det er éns eget hjem. I bund og grund er princippet ret fornuftigt, idet hele verden er vores alle sammens hjem, og man bør behandle alle med respekt.

Hvordan rejser man bæredygtigt?

Ferien skal ikke kun handle om, at man daser på stranden og opfører sig uansvarligt med hensyn til miljøet. Hvis man derimod handler efter principperne i bæredygtig turisme på en rejse, vil man skabe gode minder både for sig selv og den lokale befolkning. Man vil også skabe en god omtale for sig selv og sit eget land og kultur blandt de mennesker, man møder. Ved at vise respekt, får man respekt tilbage.

Den ansvarlige turist skal gøre følgende på en rejse:

  • Inden afrejsen skal man sørge for at sætte sig ind i det pågældende kultur, traditioner og skikke, så man på selve rejsen ikke kommer til at gøre noget, som den lokale befolkning anser som respektløst.
  • Man skal huske på, at man er en gæst i landet, derfor skal man være ydmyg, respektfuld og spørge om lov eksempelvis ved fotografering. På rejsen skal man være venlig og åben over for den lokale befolkning ved at smile og indgå i en snak med den lokale befolkning.
  • Man kan tage hensyn til miljøet ved at tage offentlig transport til diverse steder på ferien. Man kan også sørge for at spare på ressourcerne som vand og elektricitet ved at bruge dem i det mest nødvendige omfang. Man skal også huske at rydde op efter sig selv og efterlade omgivelserne i samme stand.
  • Man kan hjælpe til med at forbedre landets økonomi ved at spise på lokale restauranter og benytte sig af lokale hoteller. Derudover kan man også give et bidrag til lokale velgørenhedsorganisationer, så man er med til at forbedre levestandarden i landet.

 

 

Post Author: Rita