At være syg på ferien

Sygdom skal helst ikke med på rejsen, uanset hvilken de er tale om. Når man tager på ferie, er formålet som regel at komme ned i gear, og nyde livet lidt mere spontant. Det kan naturligvis også ske at man bliver syg på rejsen, enten fra noget man havde fanget hjemmefra, eller fra noget fremmed ved destinationen.

Der er jo også flere grader af sygdom, og noget går ikke bare lige over, og andet kan muligvis endda ikke ses eller mærkes. Afhængig af graden, skal det også vurderes, hvor sikkert det er at rejse. Både med hensyn til smittefare, svagere immunforsvar overfor bakterier i et fremmed land og de mere psykiske sygdomme hvor der skal en læge ind over.

Om lægen skal give en lægeerklæring med eller om det er for fornuftensskyld, kan variere meget. Det kan både være at man som person selv har behov for bekræftelse på at man kan rejse, men er man mere alvorligt syg, skal der en læge ind over. Det kan for eksempel være hvis man er under behandling hos Kildehøj Privathospital og Videnscenter.

Syg før rejsen

Det sker også til tider, at en forkølelse rammer dagen før afrejse. Dette skal dog ikke nødvendigvis afholde en fra at tage afsted. Er vi ude i en influenza, skal det dog overvejes. Dette er ikke kun på grund af ens tilstand fysisk, men også den smittefare man udsætter alle de andre passagerer i for eksempel et fly. Her er det noget kompakt, og man kan nemt smitte.

Nogle andre sygdomme, som de psykiske, kan både blive bedre men også værre af at rejse. I langt de fleste tilfælde vil man se et positivt resultat. Dette kommer i form af, at man kommer væk fra ens daglige omgivelser, og bliver omfavnet af nye indtryk og en anderledes hverdag.

Syg på rejsen

Den mest hyppige form for sygdom mange lider under når de rejser, er maveonde. Det kan komme i form af diarre og opkast og sætter en stopper for mange af de aktiviteter man ellers ville være med til. Det kan være meget irriterende, og for nogle ødelægge hele ferien.

Der er heldigvis efterhånden kommet en masse hjælp. På apotekerne kan man efterhånden anskaffe sig mavetabeletter i håndkøb, der hjælper til at holde en balance, og dermed mindske risikoen for sygdom. Det kan dog ikke afhjælpe hvis der bliver spist eller drukket en bakterie, kroppen ikke er vandt til hjemmefra.

Post Author: Rita