Installer jordvarme og lad varmen komme til dig

Du behøver ikke altid at rejse afsted sydpå for at føle varmen om vinteren. Ved at få installeret jordvarme kan man hurtigt få et opvarmet hus, som giver en rar og tryg følelse når man står op om morgenen.

Hvis ikke du skruer for meget op for varmen i din jordvarme, ja, så kan det godt være der ikke er så varmt som sydpå, men så vil du til gengæld have opsparet en ferie. Derfor må man vælge, om man vil have opvarmet huset, som var man sydpå, eller om man vil ned i den rigtige sydlige sol.

Spar penge på jordvarme

Der kan være mange penge at spare ved at få installeret jordvarme som primær varmekilde i sit hus. Jordvarme fungerer på den måde, at man graver en lang slange ned i jorden, som er fyldt med frostsikker væske. I den forbindelse vil en varmepumpe omsætte jordvarmen til varmt brugsvand og varme. Bor man i et område med fugtig jord, vil varmen have optimale betingelser for at forblive varm, da varmen nemmere kan lagres. Dette har varmen sværere ved i tør jord.

For at kunne spare penge på jordvarme, kræver det dog også, at huset er isoleret. Er der små huller, hvor kulden piber ind, så kan det være fuldstændig ligegyldigt med jordvarme, og i stedet for at spare penge, vil din elregning blot blive højere.

Med jordvarme slipper du for rengøring af pillefyr

Ikke nok med at du kan få råd til at spare op til en rejse ved at få installeret jordvarme, du vil også slippe for at skulle tænke på at gøre pillefyret rent, hvis du da ellers har et pillefyr. Et pillefyr skal nemlig rengøres på ugentlig basis og det kan være en hæmsko, hvis man er en af de personer, som er ude at rejse flere uger ad gangen.

Jordvarme – en fornuftig investering

Det kan godt være du måske tænker, at det kan være en halvdyr fornøjelse at få installeret nyt varmesystem. Indkøbsprisen kan ses som en stor mundfuld. Men ser man på den længere bane, så vil dine omkostninger om året reduceres, og samtidig vil din værdi i huset stige. Det betyder altså, at de penge du har lagt i jordvarme vil du højst sandsynligt tjene ind igen, når huset engang skal sælges. Derfor er der ingen grund til at lade sig forskrække af den relativt høje indkøbspris. Indkøbsprisen vil tjene sig ind igen.

Post Author: Rita